pixel

Københavns historie kasseres

Bibliotek på Københavns Rådhus lukkes

kbh magasin

På 2. sal på Københavns Rådhus ligger et lille bibliotek med 35.000 værker om byens topografi og historie på sine egetræshylder. Nu skal Rådhusbiblioteket lukkes, halvdelen af bøgerne opmagasineres og resten smides ud.

Et flertal af byens politikere vil nedlægge det offentlige, men lidt hemmelige skatkammer på rådhuset og flytte samlingen til Hovedbibliotekets lager. Dermed sparer Københavns Kommune en million om året i husleje – som kommunen betaler til sig selv.

På hovedlageret er der dog kun plads til 16.000 af bøgerne, så 19.000 historiske københavnertitler skal kasseres. Mange af dem findes også på Det Kongelige Bibliotek, men der kan de ikke hjemlånes.

Det er ingen aktuelle planer for, hvad Rådhusbibliotekets 109 år gamle lokaler skal bruges til i stedet. Lige som resten af rådhuset er arkitekten Martin Nyrops oprindelige biblioteksinteriør fredet.

Læs mere om Rådhusbiblioteket og lukningen hos Politiken

Giv din digitale underskrift til Bevar Rådhusbiblioteket

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Industri og erhverv rykker ud af Valby, og flere nye boligområder ser dagens lys. Særligt Valby Syd bliver forandret i de kommende år.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling