pixel

Tagpark på kontorkolossen

Det sidste kontorbyggeri ved Havneholmen får byens længste taghave.

cph highline holscher nordberg

Et kontorhus er et kontorhus, og der er allerede mange af slagsen langs Københavns sydlige havnestrækning. Men det kommende kontorfolk i Cph Highline ved Havneholmen får alligevel noget, alle de andre ikke har: En 100 meter lang grøn sti på taget.

»Tagterrassen får karakter af et byrum i sig selv med nicher med bænke og grønne bede langs stien. Man kan nyde udsigten over byen og inderhavnen eller tage en gåtur på tværs af bygningen, for eksempel mens man holder et møde eller får en tankepause og henter ny inspiration i andre omgivelser,« fortæller Mikkel Nordberg, senior arkitekt og partner hos Holscher Nordberg.

Holscher Nordberg har tegnet Cph Highline for byggekoncernen Skanska, og inspirationen til både navn og byggeri er hentet fra New Yorks The High Line, en nedlagt højbane, der i dag er omdannet til en to kilometer lang grøn sti, der løfter sig over Manhattans vejnet.

Grønt oppe, nede og inde

I smørhullet bag Fisketorvet og ud mod Vasbygade bliver Cph Highline 26.000 kvadratmeter stor og zig-zag-formet. Tagparken skal følge bygningens trappeform fra 8. til 4. etage og ende ud i en terrasse med udsigt over havnen.

Kort
Cph Highline

Indvendigt giver det plads til op mod 1.700 skrivebordspladser, der med vinduer fra gulv til loft får optimalt lysindtag og et panoramisk kig ud over domicilets grønne gårdhave. Tagparken bliver nemlig ikke den eneste indbyggede lokation, hvor medarbejderne kan løsne slipset eller snige sig ud af de højhælede et øjeblik.

Haven, der omkranser Cph Highline og udmunder mod syd i en havnepromenade med roklub og bådskure, bliver med mulighed for urban farming – de små bykøkkenhaver, der i stigende grad gror frem i det københavnske bybillede. Alt det grønne følger sågar også med indendørs, hvor kantinen og andre fællesarealer skal indrettes med buske og blomsterbede.

Men den bæredygtige markedsføring er ikke kun for syns skyld. Mellem borde og bænke på taghaven skal solceller bidrage til at holde energiforbruget nede, og byggeriet bliver stemplet med det grønne DGNB-certifikat, der skal sikre både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

Fakta

Cph Highline

Vasbygade, Kbh SV

Kontorhus på 26.000 m2 med 1.300-1.700 arbejdspladser.

Får grøn tagpark med solceller, terrasser og en 100 meter lang sti.

Opkaldt efter og inspireret af The High Line i New York, en nedlagt højbane omdannet til park.

Udviklet af Skanska og tegnet af de danske arkitekter Holscher Nordberg.

Forventet byggestart efteråret 2015 eller tidligt forår 2016, med åbning i 2018.

Sidste brik på Havneholmen

Cph Highline udgør sidste etape af Skanskas erhvervsprojekter på Havneholmen i det nordligste Sydhavn. Domicilet dumper ned mellem smykkekoncernen Pandoras nye hovedkvarter og lejlighedskomplekset Skibbroen langs havnepromenaden, alt sammen udviklet af Skanska.

500 meter fra grunden tidligere kendt som Cirkuspladsen ligger Dybbølsbro S-togstation, og fra 2023 kører metroens Sydhavns-linje lige til døren.

Skanska mangler endnu den sidste byggetilladelse men forventer med lidt held at tage det første spadestik senere på efteråret. Byggetiden er anslået til halvandet til to år, inden knoklende kontor-københavnere kan gå en tur i parken uden at forlade arbejdspladsen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Sydhavn
Skulpturelle Belvederebroen på Enghave Brygge er en ny lille smutvej gennem byen for din cykel – foldet som origami i røde stålplader.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum