pixel

Nyt storbyggeri fuldender Havneholmen

Det kommende 'CPH Pulse' er i gang og planlagt færdigt i 2023. Kontorhuset får metroens M4 som nabo og udfylder den sidste tomme plet på Havneholmen.

Havneholm kontorbygning metro

En hurtig pulsmåling af Københavns byggeaktiviteter vil afsløre, at trykket ligger over gennemsnittet.

Det gælder ikke mindst i den sydlige del, hvor 333 nye, små boliger er på vej til Sydhavnsgade, Enghave Brygge skal færdiggøres med et nyt kvarter, og på Havneholmen — i forreste række ud til Vasbygade — er det store byggeri 'CPH Pulse' ved at rejse sig.

På en smal grund mellem den kommende Havneholmen Metrostation og CPH Highline — den første halvdel af Skanskas store erhvervsprojekt på stedet — er den sidste halvdel på 15.500 m2 i gang med at blive opført.

CPH Pulse vil rejse sig op til ni etager på hjørnet mellem Vasbygade og gaden Havneholmen, der også agerer indkørsel til et P-anlæg under shoppingmastodonten Fisketorvet.

Med sin Z-lignende form vil det ny kontorhus skabe små knæk, der vil give plads til små, grønne opholdsrum på gadeplan. Omringet af bilgader på alle sider, som bygningen er, er det dog ret få kvadratmeter bed bygningens fod, der bliver grønne.

Grønne rum er der til gengæld også blevet plads til på 6. etage, hvor to tagterrasser skal indrettes med træer og planter. Fra den østlige terrasse vil man blandt andet kunne spotte husbådene i Tømmergraven, mens man fra den nordlige vil kunne følge med i Jernbanebyens udvikling og se Pasteurs Tårn i det fjerne.

Som en af de første bygninger i Danmark vil kontorhuset formodentlig blive miljøcertificeret på højeste niveau via det såkaldte DGNB-system, der uddeler prædikater fra bronze til platin via en uvildig vurdering af projektets bæredygtighed.

Blandt andet vil man bruge genanvendte murstensskaller i lysegule nuancer til at beklæde ejendommens skelet med, mens etagehøje vinduespartier skal sørge for ordentligt arbejdslys til kontorlandskaberne — og gøre det muligt at spare på det kunstige lys.

Stueetage med smag for kunst

Stueetagen vil blive ét stort rum, der vil indeholde husets lobby, en kantine til husets medarbejdere, og et caféområde til øvrige gæster. Stueplanets betongulv vil blive støbt, så det danner plateauer mellem nedre og øvre stueplan med integrerede plantebede og bænke.

Betonen vil blandt andet blive støbt med samme type knuste mursten, som man kan se på facaden udenfor.

Som set i mange nye kontorbyggerier i disse år vil CPH Pulse's indre være bygget op omkring et indre atrium, hvorfra man bliver fordelt rundt på etagerne via en fuldt eksponeret hovedtrappe, der kommer til at agere arkitektonisk blikfang.

Fuld plade på alle byggefelter

Kontorhuset er ikke den eneste ejendom, hvor kranerne er i gang i området.

CPH Pulse er blot den seneste deltager i Havneholmens hastigt transformerende historie fra en stump land at losse kul og tømmer på til moderne bykvarter. Frem til 2003 havde området det lidt mere prosaiske navn 'Kalvebod Pladsvej'.

Når den kommende Havneholmen Metrostation står færdig i 2024, vil den ligge blot 50 meter væk fra huset. Det er samtidig også planen, at en del af Fisketorvet skal integreres med metrostationen.

Herefter er der fuld plade på alle byggefelter, og der vil ikke være plads til mere byggeri på Havneholmen. Men den høje byggepuls fortsætter i nærområdet.

På den anden side af Vasabygade mod vest vil den nye Jernbanebyen vokse frem, mens Københavns nye fjernbusterminal snart vil tage form i nordvestlig retning — lige overfor det kommende IKEA City-varehus og et slapt stenkast derfra de piggebesatte Kaktus-tårne.

Og så er der selvfølgelig den planlagte udvidelse af Fisketorvet, der dog ender med at blive lidt mindre end oprindeligt planlagt. I skrivende stund er centerets ejer i færd med at revidere de tidligere fremlagte planer.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling