pixel

Demokrati

  • Teatergrad
  • premiere 18. september 2017
  • 3

Fakta

DOKU-DRAMA

18. september – 7. oktober 2017, derefter turne

Teatergrad på Københavns Rådhus

At ”Intet land i verden er mere demokratisk end Danmark” er en påstand Teatergrad har valgt at udfordre i forestillingen ’Demokrati’. Det er ikke udelukkende med stolthed, at det danske demokrati fremhæves, det er med lige så velbegrundet undren over landets tilstand.
 
At samle publikum i borgerrepræsentationssalen på Københavns Rådhus er en fremragende ide. Allerede på vej ind ad døren forærer de nationalromantiske omgivelser publikum en følelse af at være i magtens centrum. Man kan mærke lysten til at deltage, når man synker ned i de store lædertrukne træstole, hvis patina er dannet af årtiers heftige diskussioner. Det er her man tager de beslutninger, som vi hver dag støder ind i eller cykler over. 

Men det er så også på omgivelserne, at ’Demokrati’ er mest overbevisende. Forestillingen bliver desværre trods gode intentioner ikke interessant dramatisk, men vil egne sig fremragende som et indspark på skoleskemaet. 
 
Det skyldes ikke, at emner ikke er relevante, for klima, aktiv dødhjælp og vaccinationsprogrammer, er emner alle i salen kan forholde sig til og måske fordi det ikke udfordrer, men nærmere bekræfter de holdninger publikum allerede har, så bliver det bare lidt kedeligt. 

De fire skuespillere agerer både som politikere og debattører. De giver publikum mulighed for at deltage på lige fod, når vigtige emner skal diskuteres og der indgås kontrakter og gives håndslag, men alle er mistænkeligt enige og ingen diskussioner bliver rigtige diskussioner og ingen emner efterlader en vaklende i sit standpunkt. Bedst fungerer det når Rolf Hansen åbner forestillingen med en monolog om danskheden og den forfærdelige lyd af hygge.

Som repræsentant for den fjerde statsmagt har journalist Torben Sanglid fået æren at give saglige indspark, og også her får man fornemmelsen af at kradse i overfladen, men der bliver ikke efterladt nogen ridser i den pæne polerede overflade.  
 
Teatergrad lykkes desværre ikke helt med missionen om at give demokratiet tilbage til den enkelte. Men der er masser af fine ideer og spændende rum at udforske når Teatergrad helt frem til kommunalvalget 21. november tager på turne og gæster 25 forskellige steder i landet.

Mest læste

seneste
scene

Dansedybet
3

Sort/Hvid
tick, tick... Boom
5.04

Malmö Stadsteater
Matador
4.02

Falkonersalen
Lægen
5.04

Folketeatret
4.02

Republique
Min mor siger
4.02

Aveny-T

seneste
film

Håndtering af udøde
4.02

Thea Hvistendahl
Dream Scenario
4.02

Kristoffer Borgli
The Night of the 12th
5.04

Dominik Moll
Frit fald
6

Justine Triet
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling