pixel

Mit navn er Greta

  • Aveny-T
  • premiere 6. maj 2021
  • 3

Mit navn er Greta

Fakta

DOKU-DRAMA

6.-20. maj 2021

Aveny-T

De fleste af os kender eller har hørt om Greta Thunberg, den unge norske pige, der kæmper for klimaet. Aveny-T har som de første i verden fået lov til at lave en teaterforestilling om hende – og med det brand, som hun er, er man vel næsten sikker på succes?

De har et rigtig stærkt talent i den 23-årige skuespiller Karla Løkke som den 15-årige Clara, der bare forguder Greta Thunberg. Hun formår at fange de unges sprog og man tror på, at hun er den nye unge teenager, der er klar til at kaste sig ud i klimakampen. Hun formår at skifte mellem at være Clara det ene øjeblik og Greta det næste, uden det på nogen måde kommer til at virke falsk eller overspillet. Man tror på hende hele vejen igennem.

Den unge instruktør Emil Rostrup står i spidsen for det hele, og han er i bund og grund sluppet meget godt fra det, selvom der er nogle lidt mærkelige valg indimellem. Så som da Clara har en cirka 10 minutter lang dialog med et (skiftende) billede af Jeanne d'Arc, det kunne være kortet ned til 1 minut, for det giver på ingen måde noget til forestillingen. Et andet eksempel er, hvor Clara bryder ud i fri dans, det gør heller ikke noget for historien. Der hvor det lykkes at skabe dybde er, når Clara bliver til Greta, og ligeså når Clara er i tvivl om hvorfor hun vil kæmpe for miljøet og om hun bare gerne vil være Greta.

Det er et ganske ungt hold, der står bag ’Mit navn er Greta.’ Den nyuddannede dramatiker William Lippert har fået skruet et godt manuskript sammen, som på mange måder holder og kun få gange forfalder til overforklaring. 

Helt i Greta Thunbergs ånd er det hele – kostumer af Michael Nøhr og scenografi af teaterchef Jon Stephensen – lavet af genbrug. Det virker upåklageligt, og selvom scenografien ikke er det vilde udstyrsstykke, så virker det simple netop her.

Alt i alt et fint, lille stykke, dog ikke noget man kommer til at tænke længe over, selvom det er et tungt og vigtigt emne. Det er teater af unge og for unge, og budskabet er klart: Greta gjorde det ikke alene, og ingen af os er alene i vores kampe. 

Mest læste

seneste
scene

Farlige forbindelser
4.02

Skuespilhuset
La Traviata-O
4.02

Operaen
I am Gold
5.04

Betty Nansen Teatret
West Side Story
4.02

Operaen
Vintersilhuetter
5.04

Riddersalen

seneste
film

The Banshees of Inisherin
4.02

Martin McDonagh
Babylon
3

Damien Chazelle
Kagefabrikken
3

Christian Lollike
Decision to Leave
5.04

Park Chan-wook
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling