pixel

Nu er Dybbølsbros parkstrøg på vej

Arbejdet med at anlægge parkpromenade over Dybbølsbro er sat i gang.

IKEA, Dybbølsbro, tegning

Du må lede efter alternative ruter, hvis du ønsker at køre bilen tværs gennem Vesterbro til Fisketorvet — eller bare lade bilen stå og tage cyklen.

Denne uge blev Dybbølsbro nemlig spærret i begge retninger for alle motorkøretøjer. Afspærringen skyldes, at både de sidste altaner på BIG-højhusprojektet Kaktus Tårnene og bropiller til en ny bro over den eksisterende Dybbølsbro skal monteres.

Mens arbejdet står på, vil det fortsat være muligt at krydse broen på cykel, skateboard eller til fods. I de perioder der løftes bropiller indover broen, kan det dog midlertidigt blive nødvendigt at anvise gående folk til pænt at vente, oplyser kommunen videre. 

Skal forbinde centrum med Sydhavn

Gangpromenaden og Kaktus Tårnene har været længe undervejs og indgår i et samlet grønt strøg, der fremover skal forbinde hele strækningen fra den kommende Jernbanebyen i syd med Postbyen og SEB Banks skandinaviske landsskabspark mod Bernstoffsgade i nord.

En samlet tur på over én kilometer, der på sin vej altså vil krydse Dybbølsbro i tre etagers højde. Dermed bliver der tale om et af de ganske få steder i byen, hvor to broer krydser hinanden.

Midt på den lange strækning vil en kommende IKEA også få plads. Undervejs i forløbet ændrede den svenske møbelgigant dog planer og besluttede sig for at indrette sig på mindre plads end først planlagt.

Dét har efterladt et mindre hul i det grønne strøg, som først kan fyldes ud, når det er klargjort, hvad der i stedet skal opføres på stedet. Indtil dét sker, vil det grønne strøg være to blinde veje, og ikke den samlede forbindelse, der har været undervej i årevis.

Det er i skrivende stund uvist, hvordan hullet skal lukkes.

Afspærringen ventes at vare frem til den 23. oktober.

I den modsatte ende af Dybbølsbro, ved Yrsas Plads, er der snart udsigt til endnu en afspærring. Her er der planer om at rette op på et temmeligt kaotisk lyskryds, der ikke er til megen hjælp for de mange cyklister, der dagligt passerer broen med byens bredeste cykelsti på hele ti meter.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Bo Karl Donslund

Så skal vi bare have tilføjet en bro fra Posthusgrunden til SEB eller rigsarkivet over Carsten Nieburhsgade og på den måde forlænge promenaden hele vejen fra Hovedbanegården.

Det bliver så godt!
Per Bak Olesen Bo Karl Donslund
Ja, denne bro er næsten mere vigtig end det manglende stykke over IKEA-grunden, men mon ikke de store investorer på Postbyen ikke har denne bro i baghånden.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling