pixel

Næste fase af Postbyen er skudt igang

Fire nye højhuse indleder næste etape i business- og boligkvarteret bag Hovedbanegården. Se det færdige megaprojekt på ny video.

postbyen-tårne-højhuse-københavn

Opførelsen af Postbyen mellem Københavns Hovedbanegård og Kalvebod Brygge er gået ind i sin anden etape.

I denne runde af det omfattende byggeri bliver hovedpersonerne de fire runde tårne, som man første gang så på planer i 2016.

Man må dog væbne sig med en smule tålmodighed, hvis man glæder sig til at se Københavns nye skyline. 

Arbejdet med at støbe fundamentet til de markante bygninger er nu gået i gang, men er så stort, at man først i 2022 vil kunne se de op til 29 etager høje tårne begynde at vokse i højden.

Det højeste af firlingerne vil nå omtrent samme højde som tårnet på Københavns Rådhus, der er 106 meter højt.

Lokalplanen åbner for at man kan bygge helt op til 115 meter, men uanset om man udnytter muligheden fuldt ud, bliver Postbyens højeste tårn ikke byens højeste hus.

Når sidste kran pakker sammen ved Hovedbanegården, vil Carlsbergs 120 meter høje Pasteurs Tårn nemlig allerede stå færdigt.  

Næsten 400 lejligheder

Postbyen omfatter ud over højhusene også nye domiciler og grønne områder. Projektet er opkaldt efter den postterminal, der tidligere lå på grunden, og bliver udviklet af Danica Pension og DSB Ejendomme.

En enkelt flig af fortiden er bevaret ud mod Tietgensgade, hvor den statelige Centralpostbygning fra 1912 er åbnet som luksushotellet Villa Copenhagen. Resten af det markante projekt — som Danica Pension har investeret op mod 5 milliarder pensionskroner i — skal bygges fra bunden.

Der vil være beboelse i alle de fire, nye tårne, når de efter planen slår dørene op i 2024.

I to af dem kan man på almindelige lejevilkår leje sig ind i én af i alt 160 boliger — fra 2 til 7 værelser.

De to andre komme til at rumme 236 hotellejligheder — altså lejligheder man kan leje sig ind i for kortere perioder som turist eller på et arbejdsbesøg. Det er en hoteltype, det er blevet voldsomt populært at opføre de senere år. Sidste år åbnede f.eks. Zinktårnet på Østerbro, der også alene indeholder lejligheder til kortere ophold.

De to hoteltårne udvikles af den britiske hotelgruppe edyn, og stueetagen vil blive optaget af et restaurant-, bar og loungeområde. Tanken er, at både turister og lokale vil komme til at færdes i det urbane miljø og kan bruge stueetagen.

Blandt de igangværende projekter er bygningen af Danske Banks domicil, der ifølge tidsplanen skal stå med færdige facader i 2022.

Hele molevitten — inklusive kontorbygningen The Stamp, tårnene og terrænet med åbne pladser, byhaver og grønne passager — er sat til at være færdigudviklet senest i 2024.

Når Postbyen er i fuldt sving, anslås det, at 6.000 mennesker kommer til at arbejde i området, og at 20.000 dagligt vil slå vejen forbi det nye kvarter.

Byggeriet bliver i øvrigt bæredygtighedscertificeret og området bilfrit. Få en visualiseret forsmag på området i denne video.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling