pixel

Flydende ø-park i Nordhavn

Københavns største skole skal fuldendes med tre flydende aktivitets-øer for alle langs kajen.

nordhavnsøerne cis vinter

Når de mange elever på Københavns kommende internationale skole begynder at strømme til Nordhavnen, kan flere af deres lektioner komme til at foregå direkte i havnevandet.

Den offentlige promenade og havnepark rundt om deres containerskibsstore skolebygning skal nemlig forlænges helt ud over kajkanten til en trio af små runde øer, der danner flydende ramme for undervising, vandaktiviteter og svømmetræning.

Nordhavnsøerne kaldes den flydende havnepark, som arkitekterne C.F. Møller Landscape har udtænkt til Copenhagen International School (CIS) – og til resten af byen. CIS lægger nemlig stor vægt på at blive et lokalt samlingspunkt i den byggeboomende bydel, og efter skoletid skal de kunstige øers muligheder for aktiviteter og ophold i tæt kontakt med vand og vejr derfor også være åbne for alle andre. Så øerne kan være med til at koble skolen med bydelen og bydelen med resten af København.

Revet, lagunen og solbadet

CIS bliver byens største skole med plads til 1.200 elever i aldersgruppen 3-19 år, når byggeriet står færdig på sin helt egen lille halvø ved Levantkaj Vest. Den internationale privatskoles nye kæmpe-campus med fire turkis tårne beklædt med solceller er også formgivet af C. F. Møller.

Det nyskabende lærings-, aktivitets- og vandlandskab i havnebassinet foran skolen skal udformes som et sted, hvor byens liv, naturens liv og skolens liv kan udveksles og udspilles året rundt og i al slags vejr, hvad enten der er regn eller sol, bølger eller spejlblankt vand.

De tre øer får hver sit kendetegn: Revet, en multifunktionel platform for læring og events; Lagunen, en flydende arena til for eksempel kajakpolo; og Solbadet, et egentligt havnebad med sauna og beskyttede miljøer for svømmetræning.

De samlede 2.000 m2 landskab plus 250 m2 omklædning, sauna og depoter bygges i et robust og dynamisk design, med et groet bånd om de runde øer. Det grønne bånd skal være et organisk element og samtidig en naturlig sikkerhedszone omkring de tre øer, så også mindre børn kan udforske sikkert på Nordhavnsøerne.

Nordhavnsøerne er ikke med i budgettet for selve skolebyggeriet, men hvis økonomi og tilladelser når at komme på plads, håber CIS at den flydende havnepark kan være klar i sommeren 2017, samtidig med at skolen tages i brug.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?
læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling