pixel

Nordhavns havnebad og aktivitetshus åbner

Flydende multihus giver plads til både badning og foreningsliv.

nordhavn aktivitetshus

De indtil videre 2.500 nye beboere i Nordhavn vil også gerne have nem mulighed for at hoppe en tur i havnen, når det danske sommervejr med mellemrum tillader det.

Og det får de fra i dag — den 19. august 2019 — når snoren til bydelens nye, kombinerede havnebad og aktivitetshus klippes over.

Ud over at byde på badebro og -trappe, vil det nye byggeri også give 12 lokale idrætsforeninger et sted at samles om alt fra kajaksejlads til triathlon. Her kan de lokale motionister fremover både holde møder, klæde om og gå i sauna.  

De i alt 152 indendørs kvadratmeter ligger og skvulper i havnen ved Sandkaj, lige foran den ombyggede silo Portland Towers — et af Nordhavns mest iøjnefaldende byggerier.

Faktisk har der været havnebad i Nordhavn i noget tid, men indtil i dag har det været af en lidt mere beskeden karaker: En lille badebro og en indrammet badezone.

Men med det nye anlæg er badezonen blevet udvidet, så der nu er mulighed for decideret banesvømning med olympiske dimensioner: 50 meter fra ende til ende.

Lidt ude i vandet foran byggeriet bliver der etableret en lille svømme-ø, som man kan crawle ud til, hoppe i fra, og nyde sensommerens solstråler på. Og gæster fra byens øvrige bydele er naturligvis også velkomne i Nordhavns vand.

Det er det primært kommunalt ejede By & Havn, der står for at styre udviklingen af Nordhavn, der har været primus motor på den nye konstruktion. Den er led i et større arbejde med at styrke forenings- og idrætslivet i området — et arbejde der f.eks. også indeholder konditaget.

Huset skal fremover drives af Københavns Kommune i fællesskab med de foreninger, der får nyt hjemsted i det.

Åbning med rundvisning den 19. august 2019 kl. 15:30 - 17:30.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?
læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling