Forstadssporvogn på skinnerne

kbh magasin

Drømmen om at binde Københavns forstæder sammen med en lynhurtig letbane er nu tæt på at blive til virkelighed.

Region Hovedstaden og de ti berørte kommuner, som den moderne sporvognsrute skal suse igennem, har gravet dybt i lommerne og fisket 3,7 milliarder frem – nok til at finansiere det storstilede trafikprojekt.

Hvis letbanen bliver vedtaget i Folketinget og Regionsrådet kommer den moderne sporvogn på skinner i 2018-2020. Letbanen skal rulle langs med ringvejen Ring 3, hele vejen fra Lundtofte i nord til Ishøj i syd. En rute på godt 28 kilometer med stop i Gladsaxe, Herlev, Glostrup, Rødovre, Hvidovre, Brøndby, Albertslund og Vallensbæk.

Allerede nu er der planer om endnu en letbane fra Brøndby til Avedøre Holme, og derudover arbejdes på en plan om at lade letbanen og metroen mødes ved de store indfaldsveje til Nørrebro og Vesterbro.

Læs mere hos Berlingske

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
De gled gennem byen i over hundrede år, men så blev de kylet ud og skinnerne flået op, afløst af dieselosende busser. Magasinet KBH fortæller historien om det nogle mener er den største fejltagelse i Københavns trafikhistorie: Sporvognens død.
  • Byens Liv
  • København
Et grønt og understreget L er symbol for hovedstadsområdets kommende letbane.

relaterede
visioner

læservision
København
Få mere sollys ud af vintermånederne ved at skabe bakker i de klassiske københavnerkarreers vindstille gårde.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Københavns gamle fine stormagasin har udvidet og fornyet sig a la Italia. Nu med mere udsigt fra toppen, stort madmarked i bunden og nyt ansigt på hjørnet.
close logo

Hvis alle læsere også bliver medlemmer, vil fremtiden se lysere ud

Støt Magasinet KBHs arbejde – fra kun 20 kr. / måned