pixel

Hollywood skal lokkes til byen

kbh magasin

Der skal filmes flere store udenlandske biografproduktioner i Hovedstaden, og derfor opretter Københavns Kommune en filmfond, selvom Staten ikke vil være med til at spytte i kassen.

Der er skrabet 35 millioner kroner sammen til formålet, og pengene kommer nu til agere lokkemad for internationale filmfolk, uagtet at det oprindelige krav var 40 millioner.

Den Københavnske Filmfond oprettes med inspiration fra blandt andet Film Fyn, Den Vestdanske Filmpulje og de svenske Film i Väst og Film i Skåne. De har alle haft succes med at skabe lokale arbejdspladser i filmindustrien og hente investeringerne tilbage med stort afkast.

Læs mere i Politiken

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling