pixel

Fremtidskøbenhavns filmforvandling

Video: Sådan skabtes det katastroferamte København anno 2095 til science fiction-filmen 'QEDA'.

qeda filmplakat

Vi er vant til at se fantasifulde bud på fremtidens fremmedartede metropoler i de store amerikanske blockbusters, men premiereaktuelle 'QEDA' er noget så usædvanligt som en dansk sci-fi-thriller med et visuelt ambitøst Fremtidskøbenhavn.

I dystopiske 'QEDA' er kloden hærget af en miljøkatastrofe, hvor havene er steget, og alt naturligt ferskvand er væk. Carsten Bjørnlund har hovedrollen som den tidsrejsende agent, der tager fra 2095's oversvømmede København tilbage til 2017's velkendte udgave på jagt efter forskeren, der kunne havde reddet verden.

Og om 80 år står hovedstaden altså i havvand  til halsen, som en fordømt blanding af Venedig og Hong Kong, hvor vandstanden kan aflæses direkte på Frihedsstøtten foran byens gamle hovedbanegård. Bragt til live på det store lærred af den spillefilmsdebuterende instruktør Max Kestner sammen med filmens visual effects supervisor Martin Madsen.

Vores venner fra filmsitet Moovy.dk går i Moovy TV-indslaget herunder bag om visionen og effekterne med Martin Madsen, der blandt andet viser, hvordan han forvandlede Københavns genkendelige gader som Åboulevarden og Vesterbrogade til vandveje.

Filmmagi, der både krævede brug af avancerede kameraer, enorme lærreder og afgørende inspiration fra en oversvømmet by i Argentina.

’QEDA’ får biografpremiere 16. november 2017 – find anmeldelsen samme dag i filmsektionen på Magasinet KBH.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling