pixel

Smukt spil på stort lærred

kbh magasin

Fodbold og film er ikke noget, der normalt rimer på hinanden. Specielt ikke når den uafhængige, frankofile Grand-biograf indsættes i ligningen. Men ikke desto mindre slår Grand Teatret med to uger til VM i fodbold dørene op til minifilmfestivalen Kicking+Screening, der vil vise publikum nye og skæve sider af den populære sport, som i Brasilien kaldes Det smukke Spil.

Kicking+Screening viser 1.-4. juni seks film fordelt på fire aftener – en håndfuld dokumentarer og en enkelt spillefilm, der fortæller både små og store fodboldhistorier. Hvordan formår den hollandske træner Thomas Rongen i filmen ’Next Goal Wins’ at skabe sammenhold på det mildest talt elendige landshold fra Samoa, der før kvalifikationen til VM i Brasilien aldrig har scoret et mål? Og hvordan påvirkede tsunamien i 2011 det japanske kvindelandshold, der få måneder senere overraskende nåede finalen ved verdensmesterskabet?

Filmfestivalen har tidligere gæstet byer som New York, Amsterdam og London og handler i højere grad om passion, sociologi og sammenhold end taktik og transferaktiviteter. Ved flere af visningerne er der besøg af prominente og fodboldglade personligheder, der står klar til at belyse og debattere filmene – blandt andre spilleragenten Michael Johansen, Hummel-direktør Christian Stadil og filminstruktør Kristian Levring.

Se hele programmet for Kicking+Screening hos Grand, hvor du også bestiller dine billetter til 85 kroner per aften.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling