pixel

Gigant-globe på Thorvaldsens Plads

Verdens største kopi af jordkloden lander på Slotsholmen for at gøre københavnerbørn klogere på klimaforandringerne.

globe bertel thorvaldsens plads

Der er en 26 meter høj og kuglerund nabo på vej til Thorvaldsens Museum, for i september indtager en kæmpe klode brostenspladsen langs Vindebrogade lige midt i byen.

Det er energiselskabet Ørsted og miljøorganisationen WWF Verdensnaturfonden, der står bag. Og de lover, at der er tale om intet mindre end verdens største kopi af Jorden.

Indenfor bliver der plads til 300 gæster af gangen, der skal se film om planetens udvikling og klimaforandringerne på et lærred, der går hele vejen rundt om dem.

I det tilhørende oplevelseområde udenfor kan man blandt andet få virtual reality-briller på og dermed komme helt tæt på truede dyr eller op og nyde udsigten på toppen af en havvindmølle.

Under navnet Klimasafari er meningen med den gigantiske globus på Slotsholmen nemlig at gøre byens børn (og derigennem måske også deres forældre) klogere på klimaforandringer, konsekvenser for naturen, og omstilling til grøn energi og havvind.

Kloden er åben 13.-30. september, på hverdage forbeholdt skoleklasser i dagtimerne. Det er gratis at komme med på klimasafari på Bertel Thorvaldsens Plads, men man skal booke sit besøg i forvejen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling