Knippelsbrotårnet er åbnet

Ny udsigtsattraktion: Et af de ikoniske brotårne på Knippelsbro er blevet byens mindste, men bedst beliggende kulturhus.

kulturtårnet knippelsbro

Nu behøver du ikke længere nøjes med at kaste længselsfulde blikke efter de ikoniske, irgrønne brotårne, hver gang du cykler over Knippelsbro. Du kan bare stige af og stige op på balkonen for at udleve afstandsforelskelsen.

Efter 80 år som eksklusiv kaffestue for bropasserne er et af Københavns helt særlige arkitektoniske vartegn nemlig åbnet permanent op for offentligheden som byens nye lille udsigts-attraktion.

Det er det ovale kobbertårn på Christianshavnersiden af Knippelsbro, der under navnet Kulturtårnet fremover byder alle indenfor mod en beskeden entré. Ud over 360-graders kigget ud over havnen fra 13 meters højde byder brotårnet på skiftende udstillinger på væggene, der også vil danne ramme for intime særarrangementer og gastronomioplevelser.

De faste åbningstider indføres efter Knippelsbrotårnet i en årrække har været afprøvet med enkeltstående events som byens mindste, men bedst beliggende kulturhus. Foreningen Kulturtårnet står bag, med økonomisk støtte fra Realdanias ildsjælekampagne Underværker samt Københavns Kommune.

Det sidste års tid inden åbningen har det fredede brotårn gennemgået en stor renovering både ude og inde. Blandt andet har tårnet fået et specialdesignet køkken, et helt nyt kobbertag og istandsat balkonen med massive egetræsplanker.

Kulturtårnet

Åbent tirsdag til lørdag klokken 12-22.

Entré: 20 kroner for voksne og 10 kroner for børn.

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Byens butikker vil skrue op for lysudsmykningen af bygninger og torve i den mørke tid, men kommunen siger nej til at splejse.
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.