pixel

Københavnerøsters i havnen

kbh magasin

Ka' de li' østers? Så er det snart muligt at slubre en ægte københavnsk én af slagsen i sig. Et større parti af Limfjordens eftertragtede slimklatter er blevet sat ud i Københavns havn, som er blevet ren nok til at kunne bruges som undervandskøkkenhave med østersbanker.

Det er foreningen Maritime Nyttehaver, der efter et par års eksperimenter med et lille levende laboratorium i farvandet gør eventyret til virkelighed med 600 af de flade limfjordsøsters.

Den såkaldte bølgemark, hvor der også er sået en mindre flok blåmuslinger, ligger på havnebunden ved den nye promenade Kalvebod Bølge ved Langebro, over for Havnebadet.

Når det første kuld på 100 københavnerøsters høstes til vinter, kan der dårligt blive en halv til hver af foreningens medlemmer, men på sigt er drømmen, at den lokale produktion kan forsyne sin egen lokale østersbar.

Se mere – og meld dig ind – hos Maritime Nyttehaver

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling