pixel

Langebro lyser

Farvestrålende og levende lyskunst vil trække dig gennem passagen under Langebro.

langebro lyskunst Jesper Kongshaug

Bilerne suser forbi. Området synes at være omgæret af et endeløst vejarbejde og store nybyggerier på nabogrundene med kraner, der troner ind over vejen. Umiddelbart forbinder man ikke passagen under Langebro med andet, end det den er – en trafikal foranstaltning på en af Københavns indfaldsveje.

Men det skal være anderledes nu. Skiftende farver oplyser de ellers dunkle betonvægge, og et opadgående lys på de tolv tunge søjler, der bærer broen, får den næsten til at svæve på en let og elegant måde. Det er en lysinstallation af kunstneren Jesper Kongshaug, der har skabt et nyt og spændende byrum under broen.

Jesper Kongshaug har tidligere skabt lysprojekter til Højbro Plads, Skuespilhuset og Den Blå Planet. Under Langebro sætter han fokus på broens arkitektoniske detaljer, der før bare var noget, man passerede under for at komme fra a til b. Nu forstår man pludselig, hvorfor Kaj Gottlobs Langebro fra 1954 er et fredet bygningsværk.

Café i en bropille

Som en sjov detalje er lyset koblet til broens lyd. Det betyder, at lyset bølger i takt med bilernes bevægelse over broen. Samtidig sitrer lyset kortvarigt, hver gang klokken slår hel på rådhusuret.

Lysene og deres dragende effekt skal være med til at danne en tryg fodgængerforbindelse mellem Kalvebod Bølge og Bryghusprojektet, der ellers er afskåret fra hinanden af tung bytrafik. Og der er mere at glæde sig til, for Jesper Kongshaugs lyskunst er kun første etape af et større projekt.

Der arbejdes nemlig også på at omdanne en af bropillerne til en cafe, der åbner op ud mod kajen. Her kan københavnerne fremover nyde kaffen, solen og udsigten helt tæt ved havnevandet.

Det samlede projekt ventes at stå klar senest med udgangen af 2015.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling