pixel

En lodret have i Frederiksbergs indkørsel

Gavlen i krydset mellem Falkoner Allé og Ågade er blevet til et 18 meter højt staudebed

grøn gavl ågade

Med foråssolens utrættelige indsats er bytræerne endelig sprunget ud, og haverne og parkerne er godt på vej tilbage mod fuldt flor.

Kort
Grøn gavl mod Ågade

Det gælder også et nyt, grønt syn lige på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg: Byens formentlig højeste staudebed.

Det er den 18 meter høje endegavl på en beboelsesejendom på hjørnet af Falkoner Allé og Ågade, der er blevet beplanet med engelsød, pengebladet fredløs, alunrod, tæppepileurt, lodden løvefod, stenhøjsguldregn, bredbladet star, hosta, kæmpestenbræk, skumblomst og porcelænsblomst.

En lodret have på næsten 40 kvadratmeter, der nu fungerer som grøn og frodig billedramme omkring et reklameskilt midt på gavlen.

Udlejningen af reklamepladsen finansier udgifterne til den grønne gavl, som er et pilotforsøg i Frederiksbergs Kommunes bestræbelser på at få flere grønne tage og facader. Og der kan således være mange flere af de levende husmure på vej, hvis den i indkørslen til Frederiksberg viser sig som en succes over et par sæsoner.

Det utraditionelle staudebed består af plantemoduler med indbygget vandreservoir, og muren kan vande sig selv med regnvand opsamlet direkte fra tagrenderne. Hver kvadratmeter har plads til 45 liter vand, så planterne klare klare sig uden vandtilførsel i mindst 14 dage.

Ud over at forskønne byrummet, bidrage til biodiversiteten og opsuge eller forsinke nedbøren fra et skybrud, fungerer den grønne gavl også som isolerende klimaskærm og støjdæmper direkte på bygningen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

Lige overfor Toftegårds Plads kan nyt boligbyggeri efter planen indvies til foråret. Huset er blot seneste eksempel på Valbys transfomation.
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling