pixel

Logan Lucky

  • Steven Soderbergh
  • premiere 7. september 2017
  • 5.04

Fakta

KOMEDIEDRAMA

Premiere 7. september 2017

Ocean’s 7-Eleven, refereres det friskt i Steven Soderberghs nye kupfilm, der er herligt anti-stilfuld i forhold til de store ’Ocean’-hit. Fuld af bondeknolde med hjertet på rette sted og masser af pilskæve humørbomber i regionen, der storskryder over speedway og skønhedskonkurrencer.

Kuppet er særdeles overraskende – både fordi planen ikke opridses før det går løs, og fordi kupmagerne ikke ligefrem virker som de skarpeste i genren. To gange tre søskende: Jimmy, Clyde og Mellie Logan som initiativtagere samt Joe, Sam og Fish Bang som håndlangere. Målet er Nascar-racet Coca Cola 600, hvor de hurtige penge suser ned i et underjordisk rørsystem, som brødrene fikser adgang til. Inden skal de dog lige have smuglet bombe-Joe Bang ud af fængslet – og tilbage igen efter kuppet.
 
Soderberghs særlige flair for ægthed og hæderlighed tilsættes her den herligste skæve humor. Som når blomkål betyder noget særligt, eller Rihannas ’Umbrella’ bliver lummertolket af småfyre, og ’Game of Thrones’-manien når forbryderiske højder. Uforklarlige stunts med kakerlakker, kager og køretøjer, John Denver-fankultur så kitschet at kun indviede er med, samt en yderst kreativ opskrift på sprængstof. 

Det er noget med vingummibamser, afblegning og falsk salt – samt en kemisk reaktion af varme og trykluft. Denne centrale scene med det pneumatiske rørsystem er et genialt mix af spænding og humor, uforudsigeligt og veldrejet lige til det sidste spind, som man først ser i et flashback henimod slutningen. En slutning som i øvrigt er rimelig spøjs og godt kunne åbne op for en fortsættelse. 

Det kan man så håbe på, for det her fantastiske selskab af goofy guys og cool chicks får man ikke lige nok af i denne omgang. Som altid i Soderberghs film er castingen fænomenal. Kemi og timing mellem Channing Tatum og Adam Driver som Logan-brødrene er forrygende i hver deres karakteristisk smølende charme, og Riley Keough fuldender trekløveret med sej sødme som Lille-Logan. Men det er Daniel Craig og hans småsjofle sprængstofsekspert, der sparker mest røv – fuldstændig bananas som man aldrig før har set Craig.

På mange måder stritter handlingen og personerne ligeså spidst og kækt som Joe Bangs brintoveriltehår, men imponerende nok bliver det meste fornøjeligt forbundet. Antiheltene i ’Logan Lucky’ er måske nok Ocean’s 7-Eleven i deres bonderøvsstil, men de er absolut ikke underbemidlede når det kommer til kupstatus. Det er skarpt, skørt og saftsuseme underholdende! Den bedste humørbombe i kupgenren!

Mest læste

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
Back to Black
3

Sam Taylor-Johnson
Birthday Girl
4.02

Michael Noer

seneste
scene

Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
Stolthed og fordom
5.04

Betty Nansen Teatret
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling