pixel

Magic Mike

  • Steven Soderbergh
  • 4.02

Fakta

KOMEDIE / DRAMA
Premiere 23. august 2012

Politi-, militær- og brandmand. Og officeren i den hvide uniform! De er der alle sammen, stripklicheerne.

Men også en ny type: Street-fyren med hiphop i underlivet og uskyld som en bonderøv. I et miljø med en vis forudsigelighed og platitude, kræver det sit at skabe nyt liv til klicheerne, så det mærkes lige levende i festgenet som i hjerterummet. Det gør 'Magic Mike'!

Magic Mike (Channing Tatum) er stjernen på stripscenen og kan score enhver pige – for en nat. Med en ordentlig bunke $1-tips opsparet holder han drømmen om at designe møbler i live.

Tilfældigt får Mike introduceret den 19-årige slacker Adam (Alex Pettyfer) til stripperfesten, og han lover Adams søster at passe på ham. Det er ikke nemt, når sex, sprut og stoffer regerer. Samtidig har klubejer Dallas (Matthew McConaughey) planer om at rykke showet til Miami, naturligvis ikke uden bagtanker.

Med inspiration fra sin egen tid som stripper er Channing Tatum lige i stødet. Ingen kan bootyshake som Mike, og når der kommer sexet streetdance på programmet, bliver det endnu mere magisk. Så scorer han ikke kun med underlivet, men med hele kroppen. Hans fysiske selvsikkerhed strækker sig endda så langt, at han kan troppe op i Marilyn Monroe-outfit og synge 'Happy Birthday'.

Perfekt castet er også Matthew McConaughey, der som Dallas ofte stjæler showet med sine berømte karakteristika: drævende stemme, våde puddelkrøller, flabet attitude og ikke mindst sixpack og stramme baller. Han rammer helt præcist grænsen mellem ægte og karikatur. Hver gang – selv med navlekort tanktop og stramme minishorts. Ubetaleligt!

Ikke siden 1997's 'Det bar' mænd' har genren budt på noget så fornøjeligt, jordnært og utilsløret. 'Magic Mike' har masser af charme og ægthed via frejdig humor og gode replikker.

Men strip-rutinen er lidt slidt, og det at forny sig, er ikke nødvendigvis ensbetydende med at udvikle sig. Så selvom der ikke svælges i den evige sexkliché om at sælge ud, så er dilemmaerne alligevel fortærskede.

Filmen kommer særligt til live, når fyrene flasher deres toptunede udstyr, blandt andet som maskingeværsalver og skyttegravsbevægelser.

Men også backstage er der livlig aktivitet, og de fleste karakterer hviler åbenlyst i sig selv. Her er ingen misbilligelse eller tilsjofling. Bare der var flere bootyshakers som Magic Mike!

Mest læste

kommentarer

seneste
film

The Peanut Butter Falcon
4.02

Tyler Nilson, Michael Schwartz
Kød & blod
4.02

Jeanette Nordahl
Krudttønden
4.02

Ole Christian Madsen
The Gentlemen
4.02

Guy Ritchie
Aretha Franklin-Amazing Grace
5.04

Sydney Pollack, Alan Elliott

seneste
scene