pixel

Metroens kunstdepot bugner

kbh magasin

Metrobyggeriet tager godt for sig af byens kunstværker for tiden. Når et af de nyeste, kun få måneder gamle Den hemmelige Have, lige straks fjernes igen fra Spydspidskvarteret, får det således fine naboer i alle aldre på Metroselskabets depot.

Her står nemlig allerede Drengebarn med Fiasco (1926) fra Enghave Plads, Prometheus (1997) fra Axel Møllers Have, Klokketårn (2007) fra Nørrebroparken, og ikke mindst Fiskerkonen (1940) og Slægt løfter slægt (2000), begge fra Gammel Strand.

Yderligere en god håndfuld skulpturer og mindesmærker i København er blevet flyttet til nye placeringer - nogle til den anden side af gaden, andre til den anden side af byen.

Læs mere hos Politiken og få overblikket med kortet over den eksilsendte kunst

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling