pixel

Flere ballonkunster på Kongens Nytorv Station

Legesyg balloninstallation af kunstneren Jeppe Hein har bredt sig over hele metrostationen under Kongens Nytorv.

balloner kongens nytorv station

»Der er vist et barn, der er kommet til at give slip på sin heliumballon.«

Det har formentlig været den første tanke hos mange af de metropassagerer på Kongens Nytorv Station, der de seneste tre år har kigget op og set en stor, metallisk skinnende ballon med snor hænge oppe under loftet.

Ved nærmere eftersyn bliver det dog tydeligt, at ballonen er lidt for stor til at være købt hos ballonmanden i Tivoli, og når man ved næste besøg indser, at den stadig hænger det samme sted, falder tiøren.

Ballonen er en del af installation ”Coloured Mirror Balloons” af den legesyge danske kunstner Jeppe Hein, hvis ofte interaktive værker som regel tager udgangspunkt i det sted, hvor de er udstillet.

Siden 2017 har der hængt tre kulørte spejlballoner rundt omkring på Kongens Nytorv Station, men nu er værket blevet udvidet med yderligere 14, så man kan spotte i alt 17 balloner i både den gamle og den nye del af stationen.

Jeppe Hein siger, at ballonerne skal give folk en følelse af forundring midt i en travl hverdag:

»Jeg håber, at værket kan bidrage til nye måder at forholde os til verden, folk omkring os og os selv på.« 

De 17 balloner i farverne grøn, blå, rød, lilla og gul er henholdsvis 40 eller 50 centimeter høje. De er udført i plastik forstærket med glasfiber og lakeret med kromlak. Værket er støttet af Niels Wessel Bagges Kunstfond.

Jeppe Hein er også manden de 13 blå bølgebænke, der viser vej fra metrostationen i Kastrup til Den Blå Planet, og i 2018 stod han for udstillingen “In is the only way out” i Cisternerne på Frederiksberg.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling