pixel

Min Farmors Spøgelse

  • Københavns Musikteater
  • 5.04

Fakta

DANS FOR SMÅ
6.-18. november 2012

Gæstespil af Saga Dance Collective på Københavns Musikteater

For børn mellem 3 og 7 år

På Københavns Musikteater har man valgt at sætte døden på plakaten og det for de mindste.

En meget sød pige og en kvindelig cellist kommer ud og byder os velkommen. Pigen forklarer, at det i teater godt kan blive meget mørkt og at de vil fortælle historien gennem billeder og dans og musik.

”Så skal det være meget store billeder” siger en lille modig dreng, og det har han jo ret i.

Pigens farmor er død og hendes liv pakket ned i flyttekasser. Hun hænger på væggen i en ramme, og når pigen savner hende, tegner hun fine billeder til den gamle bebrillede dame.

Heldigvis bliver farmors spøgelse levende og tager os med til kloden med det temmelig dystre navn, Dødsplaneten. På lysende hinkeruder ankommer de to til en lille mindefantasi, og vi besøger farmors nye hjem med flyvende konkylier, undervandsleg, pudekampe, strikkehygge og vanillekranse.

Farmor er magisk i sin grønne kjole og brede tandsmil, og dansen med hendes barnebarn så ligetil og enkel, fyldt med kærlighed og samhørighed. I hendes hår kan man finde regnorme og udenfor fantasistuen spiller muntre skeletter musik.

Dødsplaneten er slet ikke så uhyggelig, som den lyder. Og celloen kan både snorke og spille fine melodier.

Da pigen krampagtigt snor sig om den gamle gråhårede dame, husker vi pludseligt, at farmor ikke kan blive, og efter at have set hvor skønt de to familiemedlemmer har det, er det med stor sorg at vi lader farmor kravle tilbage i rammen, hvor hun igen kan blinke ned til os.

Ude i foyeren hænger tegninger om døden fra andre børn. En oldemor der bor på solen, en pige der sover på en sky, og en brun hund og en kanin der bor i himlen.

Døden er en mystisk og lidt uhyggelig ting, men Saga Dance Collective formår at gøre den til noget naturligt og enkelt. Selvom savnet og sorgen er tilstede, kan vi gennem minder besøge hinanden og glædes over de oplevelser vi har delt.

Den lille, modige dreng fik sine store, fine billeder og selvfølgeligt også en magisk vanillekrans, og døden blev en lille smule lettere at tale om.

seneste
scene

1001 Nat
4.02

Teater Republique
Stille slag
4.02

Teater Republique
Den Glade Enke
4.02

Operaen
Uendeligt dyb
4.02

Nikolaj Kunsthal
The Bodyguard - The Musical
5.04

Scandic Falkoner

seneste
film

House of Gucci
4.02

Ridley Scott
Last Night in Soho
4.02

Edgar Wright
A-ha The Movie
5.04

Thomas Robsahm
Pleasure
4.02

Ninja Thyberg
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling