pixel

Fransk revolution på Rolighedsvej

Prins Henriks Skole flytter til Landbohøjskolens aflagte arealer med 1.200 fransktalende elever.

lycee francais rolighedsvej

Selvom den franske skole må forlade pariserstemningen på Værnedamsvej på grund af pladsproblemer, så bliver den på Frederiksberg.

Kort
Ny Prins Henriks Skole

Lycée Français Prins Henrik og den fransksprogede undervisning af unger fra 3-års alderen hele vejen til studenterhuen flytter nemlig ind i en bevaringsværdig bygning på det gamle Veterinærinstitut og bygger sig en ny stor skole rundt om den.

Den Ny Prins Henrik Skole får fællesrum i den tidligere administrationsbygning på Rolighedsvej 25. På bagsiden kobles den sammen med en forbindelsesbase i stueplan og flankeres på hver side af to forskudte bygningskuber i op til fem etager.

Basens tag bliver til uderum for eleverne, der også får et grønt forareal ved hovedindgangen mod Rolighedsvej og direkte adgang til den park og delvist nedgravede idrætshal, som Frederiksberg Kommune har i støbeskeen på det tilstødende område.

Det bliver i alt til 11.200 etagemeter, hvoraf de 9.800 er nybyggeri, med plads til op til 1.200 fransktalende børn og unge fordelt på børnehave, grundskole og gymnasium.

Privatskolen har i dag over 800 elever spredt på sine tre adresser på Værnedamsvej, Frederiksberg Allé og Rosenørns Allé og må desuden låne sig til gymnastiksale fire forskellige steder i byen.

En del af samlet bycampus

​Det forventes, at skolebyggeriet kan gå i gang omkring årsskiftet 2019/20, og at den franske skole kan samle alle sine elever på samme sted fra 2022.

Men først skal Frederiksberg Kommune i løbet af året være færdig med lokalplansarbejdet for hele det gamle Landbohøjskole-område med aflagte laboratorier og stalde, der ligger inde mellem Rolighedsvej, Bülowsvej og Åboulevarden – langs med den grønne cykelrutes op/nedkørsel fra cykelbroen Åbuen.

​Under arbejdstitlen Rolighedsvej Bycampus tæller planerne foruden skole, hal og park også et mindre antal familieboliger og et stort antal ungdomsboliger.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.
læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum