pixel

Fransk revolution på Rolighedsvej

Prins Henriks Skole flytter til Landbohøjskolens aflagte arealer med 1.200 fransktalende elever.

lycee francais rolighedsvej

Selvom den franske skole må forlade pariserstemningen på Værnedamsvej på grund af pladsproblemer, så bliver den på Frederiksberg.

Lycée Français Prins Henrik og den fransksprogede undervisning af unger fra 3-års alderen hele vejen til studenterhuen flytter nemlig ind i en bevaringsværdig bygning på det gamle Veterinærinstitut og bygger sig en ny stor skole rundt om den.

Den Ny Prins Henrik Skole får fællesrum i den tidligere administrationsbygning på Rolighedsvej 25. På bagsiden kobles den sammen med en forbindelsesbase i stueplan og flankeres på hver side af to forskudte bygningskuber i op til fem etager.

Basens tag bliver til uderum for eleverne, der også får et grønt forareal ved hovedindgangen mod Rolighedsvej og direkte adgang til den park og delvist nedgravede idrætshal, som Frederiksberg Kommune har i støbeskeen på det tilstødende område.

Det bliver i alt til 11.200 etagemeter, hvoraf de 9.800 er nybyggeri, med plads til op til 1.200 fransktalende børn og unge fordelt på børnehave, grundskole og gymnasium.

Privatskolen har i dag over 800 elever spredt på sine tre adresser på Værnedamsvej, Frederiksberg Allé og Rosenørns Allé og må desuden låne sig til gymnastiksale fire forskellige steder i byen.

En del af samlet bycampus

​Det forventes, at skolebyggeriet kan gå i gang omkring årsskiftet 2019/20, og at den franske skole kan samle alle sine elever på samme sted fra 2022.

Men først skal Frederiksberg Kommune i løbet af året være færdig med lokalplansarbejdet for hele det gamle Landbohøjskole-område med aflagte laboratorier og stalde, der ligger inde mellem Rolighedsvej, Bülowsvej og Åboulevarden – langs med den grønne cykelrutes op/nedkørsel fra cykelbroen Åbuen.

​Under arbejdstitlen Rolighedsvej Bycampus tæller planerne foruden skole, hal og park også et mindre antal familieboliger og et stort antal ungdomsboliger.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling