pixel

Her er byens nye metrotog

kbh magasin

Der er stadig fem lange år til, at københavnerne kan drøne rundt og rundt i metroudvidelsen Cityringen – men det tilhørende metrotog er klar, og første eksemplar er allerede i byen.

Prototypen på de 30 togsæt, der skal køre i ring fra sommeren 2019, er kommet på skinner hos det nye kontrol- og vedligeholdelsescenter ved Kalvebod Brygge, hvor det skal indgå i en lang række tests de kommende år.

metrotog_cityringen_2.jpg

Hvis du synes, at fremtidens metrotog ligner nutidens, så er der noget om det. De leveres nemlig af italienske Ansaldo STS, ligesom i Københavns eksisterende metro, der siden har fået dobbeltgængere i Brescia og Milano.

Både det grundlæggende design og dimensionerne er de samme – også indvendigt, hvor der dog er kommet flere ståpladser til, så passagererne lettere kan komme ind og ud. Den tekniske indmad er imidlertid ændret så meget, at de nye metrotoge ikke kan køre på de gamle metrolinjer, eller omvendt.

Se også Cityringens kommende stationsforpladser over jorden og kommende stationsrum under jorden.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

Nyt køretøj redefinerer hvad en 'bil' er — og viser os måske noget af fremtiden for transport i byen. Citroën Ami kan være på vej til Danmark næste år.