pixel

Hulemandens livretter

Spis som dine forfædre med stenalder-fastfood fra Torvehallerne.

kbh magasin

Fakta

Palæo

Torvehallerne, hal 1
Rømersgade 18, Kbh K

Man-tor: 10-20
Fredag: 10-21
Lørdag: 10-19
Søndag: 11-18

Længe før farfars farfar var dreng, var der en tidsalder, som hed stenalderen. I stenalderen boede man i huler og spiste kun døde dyr og det, der nu kunne samles ude i vildnisset – og fik hverken livsstilssygdomme eller huller i tænderne af det. Det har gjort det hipt at spise stenaldermaden igen, om end i nye klæder.

”Den store mængde af kulhydrater og stivelse, som man for eksempel ser i hotdogs og sushi, er ikke sundt, det kan føre til diabetes,” siger en af mændene bag den nyåbnede spisebar og take-away Palæo i Torvehallerne, Mads Fischer.

Derfor forsager Palæo fuldstændig de slemme forarbejdede sager som brød, pasta og ris og baserer sin primal gastronomi på kød, fisk, grøntsager, æg, frugt og nødder – alt det, stenaldermennesket fyldte sin mave med, inden det lærte at dyrke jorden. Og som derfor, ifølge born again-hulemænd, er den kost, som vores kroppe er bygget til at indtage.

palaeo4small.jpgpalaeo3small.jpg

Pizzabund af kød

Navnet, Palæo, dækker over en fase af stenalderen, men man skal ikke føle sig oldschool, hvis man kigger forbi:

”Vi er blevet taget rigtig godt imod i København. Vi er allerede blevet kontaktet af flere fitnesscentre, som vil sælge vores nøddeblandinger og powerkiks. Vi kommer også med en proteinshake, som er fremstillet efter palæo-konceptet,” siger en stolt Mads Fischer. Der, blot en måned efter åbningen af den første, barsler med en Palæo 2.

Palæos opskrifter er udviklet af Michelin-kokken Thomas Rode, der, når han ikke styrer slaget i Kong Hans Kælder, er en af landets førende fortalere for stenaldermad. Og for cross-fit, en styrketræningsform baseret på naturlige bevægelser, hvis dedikerede udøvere ofte også bekender sig til palæo-filosofien.

På menukortet hedder hans pizza Meatzza, og har skiftet dejen ud med en bund af hakket kød. Ande-wrappen med rødkål og appelsintern er svøbt i en omelet.

Ligesom hotdog'en, som mKBH sætter tænderne i. Med stegt æg i stedet for det vante, lyse brød, og en røget, økologisk pølse med svampe i stedet for den traditionelle fra grillen. Anderledes, og bestemt anbefalelsesværdig.

palaeo5small.jpgpalaeo10small.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Guide: Du har set dem rulle København rundt med ladcykel, trækvogn eller tuktuk. Men hvem er de, og hvad sælger de?
KBH har prøvet det der raw food, der får ellers almindeligvis tilregnelige københavnere til at lægge 100 bobs for en gang råkost

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling