pixel

Bybier indtager Rådhuset

kbh magasin

Hvis du føler det summer mere, end det plejer omkring Rådhuspladsen, så kan det hænge sammen med de 120.000 bier, der er flyttet ind på taget af Københavns Rådhus.

Det er foreningen Bybi, der nu holder tre honningbifamilier på toppen af bystyret. Herfra skal de hjælpe til med at bestøve alle blomsterne i nærliggende bede som dem i Tivoli og Glyptotekets have – og så selvfølgelig producere egen rådhushonning til rådhuspandekagerne.

Bybi er en socialøkonomisk virksomhed, der uddanner hjemløse og langtidsledige til biavlere og samtidig giver bynaturen en bæredygtig hånd. Bybi har 20 bigårde med 15 millioner flittige bybier på Københavns tage, der i 2013 kastede 3,9 tons honning af sig.

Meld dig ind i Bybi eller se hvor du kan købe byhonningen på Bybis hjemmeside.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • KBH+
  • København
"Rotter med vinger," bliver de kaldt. Men er duerne virkelig så slemme, eller er vores foragt bare et symptom på et syn på byen der er ved at ændre sig?

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Scandic udvider centralt — med offentlig adgang til åben lobby og skybar med udsigt over byen.