pixel

The Sisters Brothers

  • Jacques Audiard
  • premiere 27. juni 2019
  • 5.04

The Sisters Brothers

Fakta

KOMEDIEDRAMA

Premiere 27. juni 2019

Ved første øjekast ligner Brødrene Sisters to klassiske westernhelte. Som nådesløse dusørjægere og lejemordere ridder de gennem det forbryderiske amerikanske ødeland og skyder alle, der krydser deres vej. Men mellem blodrige skudscener tumler brødrene med barndomstraumer, moralske skrubler, fremtidsdrømme og interpersonelle konflikter. I ’The Sisters Brothers’ græder machomanden – for det kan være hårdt altid at skulle være hardcore. 

Kommadøren har sendt brødrene Charlie (Joaquin Phoenix) og Eli (John C. Reilly) på jagt efter Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed), der efter sigende skulle have udviklet en speciel formel til at finde guld. Warm skylder kommadøren penge og skal derfor likvideres hurtigst muligt. På deres vej møder brødrene en række udfordringer såsom bydronning Mayfield (Rebecca Root) og hendes kumpaner og fyrige saloon men. 

Men kampene udgøres ikke blot af ydre omstændigheder. Brøderens voldelige og hårde barndom hjemsøger dem, og deres psykologiske problemer manifesterer sig på forskellig vis: Hvor Charlie tyr til vold, alkohol og selvynk, forsøger Eli febrilsk at holde styr på sin bror, imens han drømmer om en bedre fremtid. Brødrene kæmper både mod deres modstandere, hinanden og dem selv – og deres kampe krydres af rigdommens fristelser. 

’The Sisters Brothers’ opererer tydeligt indenfor et velkendt westernunivers, konventionerne overholdes og genremarkørne anvendes i nærmest parodierende grad. Men med respekt for genren udfordrer instruktøren Jacques Audiard den stereotype macho westernhelt ved at bibringe karaktererne sårbarhed og sensibilitet. Gennem dette narrative greb, hvor karakterernes følelsesliv vendes på vrangen, krakelerer den hårde facade og giver filmen en stærkt ironisk og sorthumoristisk grundtone. Og det er netop gennem dette eminente sorte humør, at filmen i særlig grad markerer sig.  

Til trods for at ’The Sisters Brothers’ på mange måder forekommer bekendt, formår den gennem en insisterende sorthumoristisk absurditet og en psykologisk kompleksitet at udfordre og udvide den ikoniske westerngenre – og det klæder genren at byde velkommen til den flerdimensionelle og komplekse karakter. 

Mest læste

kommentarer

seneste
film

The Peanut Butter Falcon
4.02

Tyler Nilson, Michael Schwartz
Kød & blod
4.02

Jeanette Nordahl
Krudttønden
4.02

Ole Christian Madsen
The Gentlemen
4.02

Guy Ritchie
Aretha Franklin-Amazing Grace
5.04

Sydney Pollack, Alan Elliott

seneste
scene