pixel

Privat boligø melder alt udsolgt

Samtlige 43 byhuse på Engholmenes boligø Sivholm er solgt. Beboerne får både privat have, privat tagterrasse og privat badebro.

Danielsen Architectures Sivholm er udsolgt

I salgstalen for kanal-rækkehuse på Engholmenes private boligø Sivholm blev øen beskrevet som "alle fordelene ved at bo i hus i Nordsjælland rykket ind på en af Københavns mest centrale placeringer".

Der har altså aldrig hersket tvivl om, at en adresse her var for de velhavende, og priserne startede da også ved 10 mio. kroner for de mindste af husene.

Det har åbenbart været en rimelig pris, for allerede i slutningen af 2018 — inden øen stod færdig — var 40 procent af de 43 byhuse solgt. Og nu har de sidste 60 procent fulgt trop.

Sivholm er en af de 11 kunstige boligøer, der i øjeblikket anlægges omkring en 700 meter lang, gennemgående kanal på Enghave Brygge — det foreløbigt sidste kapitel i udbygningen af havnen.

De seks nordligste af disse øer udgør udvikleren NPV's nye kanalby Engholmene, som har H.C. Ørstedværket i baghaven og Fisketorvet som nabo på den anden side af Tømmergraven.

I midten af disse ligger Sivholm som en 7.000 kvadratmeter stor trekant med vand på alle sider. 

43 luksus-rækkehuse mellem karréøerne

Private Sivholm skiller sig ud ved som den eneste af de seks øer at have rækkehuse.

Ud mod inderhavnen ligger Lynholm, Myrholm, Kærholm og Tangholm, og på den anden side af kanalen ud mod Tømmergraven og Fisketorvet ligger Nobelholmen. Alle fem bebygget med lejligheder i op til 10 etager høje karreer.

I sammenhængen ser de Danielsen Architecture-tegnede rækkehuse med deres to og tre etager miniput-agtige ud.

Det er de dog ikke med størrelser, der varierer fra godt 200 kvadratmeter til 240 — medregnet husenes indendørs, private parkeringsplads i underetagen med direkte adgang til den enkelte bolig.

Private badebroer

Politikerne i Københavns Kommune har ofte måttet høre for deres salg af byens havnefront. Og udviklingen af Enghave Brygge med dens boligøer — der indsnævrer havneløbet for de mange, til fordel for de få — er ikke gået fri for kritik.

Umiddelbart gør Engholmene ikke meget for at forsøde kritikerne. Det første slogan, man bliver mødt med på hjemmesiden, lyder "havnen er din". Og dét udsagn passer altså særligt godt på Sivholm.

De 43 byhuse er placeret yderst i øens kant ud mod kanalen, og samtlige huse har privat terrasse med egen privat badebro helt ned til havnevandet.

At Sivholms beboere kan have privat kanalkant skyldes, at den private ø ikke ligger i første parket til inderhavnen. Der skal næsten altid være offentlig adgang til havnefronten i København, men gemt væk lige bag de yderste fire øer må kanalkanten på Sivholm gerne være privat.

I øens midte danner en græsplæne en form for "baggård", men hvert hus har også privat terrasse ind mod midten.

Fra øverste etage har beboerne også adgang til privat tagterrasse. Enkelte har også orangeri, så udsigten over den nye kanal kan nydes overdækket i tilfælde af dansk vejr på den våde og kolde måde.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Der måtte rykkes lidt rundt på karréerne for at skabe areal til en kommende metroforplads. Men nu kan udviklingen af Sydhavns 'missing link' komme i gang.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling