pixel

En privat ø lige midt i Sydhavnen

43 luksus-rækkehuse skal have havnestemningen for sig selv på Enghave Brygge.

sivholm enghave brygge

"Alle fordelene ved at bo i hus i Nordsjælland rykket ind på en af Københavns mest centrale placeringer": Der er ikke tvivl om målgruppen i salgstalen for de kommende, luksuriøse kanal-rækkehuse på Sivholm – The Private Island.

Udgravningen af den kunstige ø går i gang bag H. C. Ørstedsværket i løbet af 2018. Og projektets undertitel, The Private Island, lægger heller ikke det mindste skjul på, at de 43 byhuse på boligøen i Sydhavn skal tilbyde en særlig eksklusiv kombination af havneudsigt og privatliv for dem, der kan betale.

Alt efter temperament kan det kaldes forfriskende ærlig snak eller lidt af en rød klud at vifte med.

For politikerne i Københavns Kommune skældes ofte ud for at have solgt byens havnefront til velhavere, der helst vil have kajen for sig selv. Og udviklingen af udtjente Enghave Brygge til nymodens kanalby er særlig kontroversiel, fordi dens række af boligøer bygges fra bryggen ud i vandet og dermed indsnævrer havneløbet for de mange, til fordel for de få.

Sivholm ligger dog ikke selv i den nye 1. række til inderhavnen, men anlægges bag den, mellem nye kanaler på den eksisterende del af Enghave Brygge. Og her må kanalkanten godt være privat område, i modsætning til selve havnefronten, som der næsten altid skal være offentlig adgang til i København.

På den 7.000 kvadratmeter store privat-ø bygges de 2-3 etagers rækkehuse da også hele vejen rundt ud langs kanten, så de alle har hver deres private terrasse direkte ved kanalen med egen private badebro helt ned til havnevandet. På husenes anden side ind mod øens midte har de også hver deres private have, og på toppen hver deres private tagterrasse.

Priserne starter ved 10 mio. kroner for de mindste af husene, der er på godt 200 m2, hvis man medregner de obligatoriske underetager med hver deres private parkeringsplads. De største på godt 240 m2 starter ved 13,5 mio. kroner.

Nabo til Martin Luther Kings Vej

Sivholm forventes klar til indflytning i slutningen af 2019 og er tegnet af Danielsen Architecture, der også står bag hele den overordnede masterplan for Enghave Brygges forvandling til kanalboligbydel.

I alt skabes 11 nye boligøer omkring en 700 meter lang, gennemgående kanal. Den første af øerne, Kærholm, er næsten fuldendt og allerede beboet.

Det er dog kun private Sivholm, der får rækkehuse, mens alle de øvrige øer bliver til lejligheder i op til 10 etager høje karreer. Fuldt udbygget skal fremtidens Enghave Brygge, hvor alle adresser opkaldes efter modtagere af Nobels fredspris, rumme over 2.600 boliger og 1.600 arbejdspladser.

Både Sivholm på Albert Schweitzers Vej og Kærholm på Martin Luther Kings Vej hører til underområdet Engholmene, som udgøres af de seks nordligste øer tættest ind mod byen.

Bag Engholmenes godt 1.000 boliger står udvikleren NPV med blandt andet pensionsmilliarder fra PKA.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Der måtte rykkes lidt rundt på karréerne for at skabe areal til en kommende metroforplads. Men nu kan udviklingen af Sydhavns 'missing link' komme i gang.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling