pixel

Skal flere kirker bruges til andre formål?

København vokser og skriger på flere indendørs kvadratmeter, og her rummer byens kirker et potentiale. Men politikerne vægrer sig ved at tage stilling til et ømtåligt spørgsmål. Skal flere kirker bruges til andre formål, ser det ud til, at københavnerne selv må op af stolen.

Selexyz Book store Maastricht

I et kirkerum i Surrey flyver engelske teenagere op og ned ad ramper på skateboard langs store marmorsøjler. I den århundrede gamle St. Maximin-kirke i Trier dyrker tyske skoleklasser gymnastik med højt til loftet, mens lyset fra gaden rammer trægulvet gennem meterhøje vinduer. Og i den hollandske by Vught kan borgerne gå på bibliotek, museum og i medborgerhus, når de træder ind af hoveddøren og bliver mødt af bibelske væg- og loftmalerier i det, der før hed Peterskirken.

Hundredvis af kirkerum blive i disse år særligt i nordeuropæiske lande indrettet til nye formål, da kirkerne mister kirkegængere og ikke kan løbe rundt økonomisk. 

I København deltager cirka 7.000 mennesker i en gudstjeneste i en af byens kirker på en given søndag. Det er under 1 procent af indbyggerne i en by, der vokser med 10.000 indbyggere om året.

Få adgang som fuldblodsmedlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

seneste KBH+

  • KBH+
  • København
"Rotter med vinger," bliver de kaldt. Men er duerne virkelig så slemme, eller er vores foragt bare et symptom på et syn på byen der er ved at ændre sig?

seneste
opinion

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.