pixel

Stå på skøjter ved Inderhavns­broen

Broens Gadekøkken vil åbne stor skøjtebane

Skøjteløber

Spænd skøjterne med udsigt over havneløbet, land en perfekt tripel axel og slut eftermiddagen af med en fish'n'chips med mushy peas mens fødderne damper af.

Det kan blive virkeligheden den kommende vinter, for Broens Gadekøkken for enden af Inderhavnsbroen har bedt Københavns Kommune om tilladelse til at oprette en midlertidig skøjtebane.

Banen på 20 x 30 meter skal efter planen åbne midt i november og lægge is til skøjteløb med vandudsigt helt frem til midten af marts.

Med forslaget ønsker Broens Gadekøkken at skabe mere vinterliv ved havnen — og selvfølgelig at trække flere kunder over broen og hen til de madboder der holder åbent i årets koldeste måneder.

Is larmer mindre

I den nuværende lokalplan for området er der dog ikke mulighed for en skøjtebane, og derfor skal der gives en kommunal dispensation, hvis man skal kunne gå på is kun tre-fire meter fra Inderhavnsbroens gang- og cykelsti. Ansøgningen vil blive behandlet i de kommende uger. 

Da der i marts 2017 blev givet tilladelse til — indtil videre — tre år med streetfood på Grønlandske Handels Plads, var det dog ikke alle idéer der gled igennem processen. En oprindelig plan om at oprette en scene, der hvor skøjtebanen er foreslået, blev opgivet af initiativtageren efter lokal bekymring for larm ud på de små timer.

Hvis Københavns Kommune vurderer, at børnefryd på is vil være til mindre gene end en scene til musik og teater, kan man dog formentlig forvente en kommunal tommelfinger op i løbet af efteråret. 

OPDATERING
Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg godkendte den 23. september 2019 ansøgningen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling