pixel

Slut med dobbeltdækkere

kbh magasin

Efter ti års fast rutefart i første sals højde, er det slut med at bruge dobbeltdækkere som bybusser i København. Movia trækker sine 17 eksemplarer ud af byen i slutningen af oktober.

Dobbeltdækkerbusserne er ikke fleksible nok i Hovedstadens trafiksystem, fordi de er for høje til at passere under flere af byens broer.

Det har også vist sig, at muligheden for at komme lidt i vejret primært tiltaler langturspassagerer og børnehaveflokke på udflugt, mens de fleste andre københavnere ikke er meget for, at skulle op af trappen for at finde en siddeplads.

Derfor har der typisk været tomt ovenpå og trængsel nedenunder i en københavnsk dobbeltdækker.

Læs mere i Berlingske

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv