pixel

Hele verden elsker spejlhuset

Et reflekterende legepladshus i Fælledparken begejstrer jorden rundt og får fin pris.

kbh magasin

Fakta

Mirror House

Ligger på Tårnlegepladsen i Fælledparkens sydlige hjørne, mod Rigshospitalet.

Skabt af MLRP Arkitekter.

Klik her for mere om Tårnlegepladsen

Siden Tårnlegepladsen i Fælledparken åbnede i november sidste år, har børn og barnlige sjæle muntret sig med at kravle rundt på legehus-udgaver af byens tårne og tage. Men det er det gamle opholdshus midt på legepladsen, nu beklædt med skøre spejle, der begejstrer udenfor landets grænser.

Spejlhuset, der giver børn og voksne lange arme og tykke ben, har fået massiv omtale på nettet, hvor op mod 800 forskellige arkitektursites har fortalt om huset til millioner af læsere.

Interessen eksploderede, da én af verdens største design- og arkitekturblogs, Dezeen Magazine, skrev om det unikke danske stykke design, og arkitekterne bag har siden mærket interesse for projektet fra alle verdenshjørner. Flere er interesserede i at forevige Mirror House-projektet i bogform, og så har spejlhuset som den foreløbige krone på værket netop vundet den anerkendte Red Dot Design Award.

spejlhuset_6.jpg

Sjovt for børn

”Fordi det er en god historie,” forklarer Robert W. Paulsen opmærksomheden. Han er den ene partner i arkitektfirmaet bag, MLRP.

Deres tanke bag Mirror House er, at det falder i ét med landskabet, og at det inviterer børnene til at bruge huset interaktivt, ligesom resten af Tårnlegepladsen.

”Det er et frisk indslag, enkelt og originalt. Børnene elsker spejlene, og kan stå der i flere timer. Det er super, at det har den effekt. Det er ikke så tit, at man får den oplevelse som arkitekt, at især børn synes, at det man har tegnet, er sjovt”, siger Robert W. Paulsen.

spejlhuset_3.jpg

Fra hul i jorden til hurlumhejhus

Opholdshuset, der før var nedslidt og oversprayet med graffiti, er som forvandlet og minder nu mere om et skørt hurlumhejhus fra en forlystelsespark.

Gavlene er dækket med poleret stål, som skaber en flydende overgang mellem bygning og landskab og spejler omgivelserne, så det kan være svært at spotte, hvad der er hus og hvad der er natur.

”Huset befinder sig på kanten mellem by og park, og derfor syntes vi, det var spændende at lege med overgangen, så afslutningen af huset ikke var så afvisende, men mere forsvindende ind i naturen”, forklarer Robert W. Paulsen.

spejlhuset_foer.jpgspejlhuset_2.jpg

Næste stop trafiklegepladsen

Om dagen kan dørene åbnes, og frem trylles flere spejle i buede former, der indbyder til leg, når de forvrænger og transformerer store til små og små til store.

I dagtimerne er huset bemandet og fungerer som opholdssted for børn, forældre og pædagoger, der har brug for en pause fra løjerne på legepladsen. Inde bag spejlene kan de både spise deres madpakke og besøge det lille hus.

MLRP bliver i den legende del af Fælledparken lidt endnu. Deres næste projekt er nemlig en ombygning af opholdshuset på Trafiklegepladsen, der ligger ud mod Gunnar Nu Hansens Plads. Også her skal huset gøres robust til om aftenen, mens det i dagtimerne kan åbnes op med foldeporte og får en facade af glas.

spejlhuset_5.jpgspejlhuset_4.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling