pixel

Se din by fra tiny-tårnets top

Kopier af Københavns tårne er rykket ind på Fælledparkens nye legeplads.

kbh magasin

Rundetårn og Rådhustårnet forbundet med gangbro. Børstårnet beboet af elektroniske duer. Marmorkirken begravet i sand. Det er ikke en syret drøm om fremtidens København, men den faktiske virkelighed på Fælledparkens nye legeplads.

Kort
Tårnlegepladsen

Tårnlegepladsen er nemlig bygget op omkring byens tårne som tema og byder på fem miniudgaver af Københavns mest markante af slagsen. Modsat virkelighedens tårne har legepladsens minitårne fået hele armen, når det kommer til fantasifulde legetiltag, så her kan børn i alle aldre få udfordret deres legegen, hvad enten de er til moderne interaktivitet eller klassisk gyngen.

taarnlegepladsen_3.jpg

Elektroniske duer og lydeksperimenter

I legepladsens nordlige ende er træ-kopier af Vor Frelser Kirkes tårn, Rundetårn og Rådhustårnet forbundet som et stort klatreområde, hvor de små kan lege fange, gemme eller rutsje.

Rundetårn er fem en halv meter højt, og har selvfølgelig en snoet rampe indvendigt og et observatorium på toppen. Er ungerne mere til lydeksperimenter, kan de fra Rådhustårnet tale, hviske eller synge til omverden via flere forskellige rør - eller spille på Vor Frelsers klokker.

Midt på legepladsen i det store sandområde er Marmorkirken begravet, og kun kuplen står tilbage som kombineret legehus, hule og klatretårn med rutsjebane. Her kan de mindste guldklumper lege med sand, vand og simple konstruktioner.

Mod syd rejser Børstårnet sig med sine elektroniske duer. 
Her kan de lidt større børn konkurrere i at fange måger og duer af lys og lyd i en slags elektronisk fangeleg.

Fakta

Tårnlegepladsen

Erstatter den gamle Palles legeplads i Fælledparkens sydlige hjørne tæt på Rigshospitalet.

Designet af legeplads-specialisterne Monstrum og Playalive, GHB Landskabsarkitekter og MLRP Arkitekter.

Legepladsen til 5,5 mio. kroner er led i den omfattende fornyelse af Fælledparken betalt af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

taarnlegepladsen_4.jpgtaarnlegepladsen_5.jpgtaarnlegepladsen_6.jpg

Også lidt for de voksne

Ud over de fem tårne byder legepladsen på boldområde og en naturlegeplads med gynger, og så er en bygning på området blevet renoveret og beklædt med spejle i bedste spejlkabinetstil. Bygningen er bemandet, og her kan både børn, forældre og pædagoger spise deres madpakke, hvis de har brug for at komme lidt indendørs.

Heller ikke udendørs er forældrene helt glemt, men kan hygge sig ved bænke, borde og grillplads, mens poderne leger sig klogere på byens tårne.

taarnlegepladsen_2.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling