pixel

Slaraffenland for små vandhunde

Soppesøen ved Fælledparken er opgraderet til vandidrætslegeplads med regnsky og vandkanoner.

kbh magasin

Fakta

Vandidrætslegeplads i Fælledparken

Edel Sauntes Allé 50, Kbh Ø

Der er vand i aktiviteterne fra klokken 09-17 alle ugens dage fra maj til september.

Udformet af Force4 Architects og Aagaard Landskab.

Henrykte hvin og bare børneballer er tilbage i det vestligste hjørne af Fælledparken, hvor et savnet vandhul er genåbnet som plaskvådt slaraffenland.

Soppesøen på Edel Sauntes Allé er kendt som et populært tilflugtssted for københavnske småbørnsfamilier, når solen bager. Men i den solrigeste sommer længe har soppesøen været ganske udtørret, mens hamsterhjul, vandkanoner og nye kanalsystemer er rykket ind for at opgradere den flade betonpøl til interaktiv vandlegeplads.

Bedre sent end aldrig pjasker og sjasker der nu igen, til fryd for byens mindste vandhunde, der ikke lader sig slå ud af, at kalenderen påstår, det er blevet efterår.

magkbh_vandleg_faelledpark_bentl_05_.jpgmagkbh_vandleg_faelledpark_bentl_07_.jpg

Der sker noget når man trykker

"Hvorfor åbner den først, når sommerferien er slut," spørger magKBH's medbragte og meget kloge 9-årige ekspert ved første øjesyn. I mellemtiden har den 3-årige del af panelet selv smidt alt klunset og styrter nu af sted mod nærmeste vandpost.

Entusiasmen forbliver størst hos den yngste, og dermed rammer vandlegepladsen ret præcist sin erklærede målgruppe fra 0-8 år.

Egentlig kaldes nyskabelsen for vandidrætslegeplads, men idræt er nok at oversælge konceptet. Lige som ovre på Tårnlegepladsen, er det snarere den interaktive leg, hvor tryk og tramp kan få noget til at ske, der er det særlige her. Altså ud over, at der er vådt over det hele.

magkbh_vandleg_faelledpark_bentl_03_.jpg

En legebar cyklus

Soppesøen er heldigvis stadigvæk en soppesø, og den sydlige bred ligner helt sig selv med græsplæne, skygge og tissemuligheder. Nu leder betonpillerne i søen bare også de små ben videre over til en hel miniby af træ og farvet gummiasfalt.

På en grøn bakketop er en blød bruser forklædt som en lille regnsky, der ikke kan holde sig, hvis den kildes på trykpanelerne. Vandet føres via kanaler ned gennem byen og ud i soppesøen – som en legebar model af vandets cyklus fra himmel til hav, der overhovedet ikke føles som en geografitime.

Nede i byen er der legehuse, sluser, labyrinter, pumper og drilske dyser. Et hamsterhjul i børnestørrelse, og alskens kanaler og broer i forskellige størrelser og materialer. Og så hovedattraktionen, de store hånddrevne vandkanoner, der kan sprøjte fem meter og dermed ramme alle de mange skydeskår omkring dem.

magkbh_vandleg_faelledpark_bentl_11_.jpgmagkbh_vandleg_faelledpark_bentl_06_.jpg

Rent vand hver dag

I udkanten af vandslaraffenland er der både gynger og sandkasse til de små, der har fået nok af al den pjaskende interaktivitet. Græsklædte volde afgrænser vådområdet, men har tre porte, der fører til mere græs og grillborde.

Vandidrætslegepladsen er ikke bemandet, men i maj-september er der tændt for vandet fra 9 til 17. Af hensyn til sundheden er vandet lige så rent som fra hanen, og hele anlægget tømmes hver aften.

Opgraderingen af soppesøen er en del af den omfattende fornyelse af Fælledparken og dens aktivitetsområder, der også er kommet Tårnlegepladsen og Skateparken lige ved siden af til gode. Snart følger en helt ny løbehjulspark og en modernisering af Trafiklegepladsen.

magkbh_vandleg_faelledpark_bentl_04_.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling