pixel

Supermuseum går i jorden

Pengene er fundet til Statens Naturhistoriske Museum.

kbh magasin

I 2020 får København endelig sit nye store naturhistoriske museum i, over, under og omkring Botanisk Have. Både form og indhold bliver i international topklasse, når Statens Naturhistoriske Museum samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have i det delvist underjordiske supermuseum med hovedindgang i Sølvgade.

Kombineret udgør alle kæmpeknoglerne, de sjældne meteoritter og eksotiske planter en af verdens ti største naturhistoriske samlinger, og efter fusionen forventes besøgstallet at tredobles til over 400.000 naturnysgerrige gæster om året.

Sammensmeltningen med haven og dens gamle bygninger er udtænkt af Claus Pryds og videreudviklet med de lokale stjernearkitekter Lundgaard & Tranberg. Planerne for Danmarks største museumsbyggeri i nyere tid blev præsenteret i 2012 og realiseres nu (i en lidt nedskaleret udgave) takket være samlede donationer på 550 mio. kroner fra private fonde. Forskellige statslige kasser lægger resten af byggeprisen på en lille milliard.

Se mere om Statens Naturhistoriske Museum her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling