pixel

Supermuseum går i jorden

Pengene er fundet til Statens Naturhistoriske Museum.

kbh magasin

I 2020 får København endelig sit nye store naturhistoriske museum i, over, under og omkring Botanisk Have. Både form og indhold bliver i international topklasse, når Statens Naturhistoriske Museum samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have i det delvist underjordiske supermuseum med hovedindgang i Sølvgade.

Kombineret udgør alle kæmpeknoglerne, de sjældne meteoritter og eksotiske planter en af verdens ti største naturhistoriske samlinger, og efter fusionen forventes besøgstallet at tredobles til over 400.000 naturnysgerrige gæster om året.

Sammensmeltningen med haven og dens gamle bygninger er udtænkt af Claus Pryds og videreudviklet med de lokale stjernearkitekter Lundgaard & Tranberg. Planerne for Danmarks største museumsbyggeri i nyere tid blev præsenteret i 2012 og realiseres nu (i en lidt nedskaleret udgave) takket være samlede donationer på 550 mio. kroner fra private fonde. Forskellige statslige kasser lægger resten af byggeprisen på en lille milliard.

Se mere om Statens Naturhistoriske Museum her på Magasinet KBH

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling