pixel

Svævende zigzag-smutvej rundt om Panum-tårnet

Cykelslangen har fået en fodgænger-fætter i 2. sals højde langs Blegdamsvejs snart færdige 75 meters kæmpe.

stibro mærsk bygningen

Indre Nørrebros første højhus er for længst blevet en integreret mørkebrun del af byens skyline, selvom kobbertårnet ved Panum-instituttet først er helt færdig og klar til at blive indtaget af sundshedsvidenskabelige forskere og studerende sidst i 2016.

Kort
Mærsk Bygningen

Ud over et offentligt udsigtspunkt på 15. etage bliver det indre af Panum-tårnet, der officielt hedder Mærsk Bygningen, forbeholdt universitetets hjerner. Men udvendigt er det en anden sag, hvor et grønt og urbant campus omkring den stjernetakkede bygningsbase skal give alle mulighed for at komme helt tæt på, hænge ud eller skyde genvej mellem Blegdamsvej og Nørre Allé.

Og er man i god tid vil genvejen kunne skydes i anden sals højde, på en hævet gangbro zigzaggende langs den kobberklædte facade og rundt i det grønne bylandskab.

Den svævende sti er i løbet af foråret blevet installeret for foden af Panum-tårnet, hvor den nu minder om en nær, men vildere bugtende fodgænger-slægtning til den populære og skamroste Cykelslangen langs Fisketorvet.

Når træerne og de øvrige landskabeligheder også er færdigplantet og groet til, vil den, frem for kanalvand, føre henover små naturøer og forbi en række taghaver med planter og træer på toppen af de lavere bygninger, der omkranser tårnet.

Mens det er C.F. Møller Arkitekter, der har tegnet 75 meter høje Mærsk Bygningen, står landskabsarkitektfirmaet SLA for de grønne omgivelser og den løftede stibro gennem dem.

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling