pixel

T2 Trainspotting

  • Danny Boyle
  • premiere 2. marts 2017
  • 5.04

Fakta

DRAMA

Premiere 2. marts 2017

Efter 20 års ventetid skal der ikke herske nogen som helst tvivl om, at for ’Trainspotting’-elskere er ’T2’ et absolut must. Og selv hvis du ikke har noget forhold til en af de film, der virkelig definerede 1990’erne, er der masser af grunde til at give den en chance. Ikke mindst fordi den langt fra forudsætter noget specielt indgående kendskab til den første film, men lynhurtigt etablerer universet, forhistorien og karaktererne, så alle kan være med. 

Dermed dog ikke være sagt, at det ikke lønner sig at kende Renton & co. anno 1996, når man går ind og ser ’T2’. Af den enkle årsag, at der er nogle fantastiske referencer til originalen, som man selvfølgelig kan forholde sig til på en helt anden måde, når man kender etteren. Og så kan det ikke understreges nok, hvor genialt soundtracket stadigvæk er!

Historien er forholdsvis ukompliceret: Den efterhånden midaldrende Mark Renton (Ewan McGregor) vender tilbage til Skotland efter mange år i frivilligt eksil i udlandet. Han har droppet heroinen for længst og er blevet en sund og (relativt) velfungerende samfundsborger. Men der er alligevel noget, der trækker i Edinburgh. 

De gamle venner Sick Boy (Jonny Lee Miller) og Spud (Ewen Bremner) har begge stadig massive problemer med henholdsvis kokain og livet generelt.  Det sidste medlem af den oprindelige kvartet, Begbie (Robert Carlyle) har netop fået afslag på prøveløsladelse fra fængslet og han er bestemt ikke indstillet på at vende den anden kind til, når hævn er en mulighed. Så scenen er sat for et af de helt store opgør, da han får nys om, at Rent Boy er tilbage i Edinburgh.

På mange måder er ’T2’ lidt af en sjældenhed, for den er en af meget få sequels, der hverken drukner i nostalgi eller mere eller mindre er en direkte kopi af originalen, bare sådan cirka 70% dårligere. Den bevarer tempoet og dynamikken, samt optimerer det dunkende geniale soundtrack – men den opdaterer og fornyer sig, så man sidder tilbage med en følelse af, at man sagtens kunne have lyst til en treer – please, Irvine Welsh og Danny Boyle!

Mest læste

kommentarer

seneste
film

Booksmart
4.02

Olivia Wilde
Kvinde på krigsstien
5.04

Benedikt Erlingsson
Stalker
3

Neil Jordan
Til vi falder
4.02

Samanou A. Sahlstrøm
4.02

Asghar Farhadi
5.04

Rasmus Kloster Bro

seneste
scene

ThelmaToo
4.02

CPH Stage
4.02

CPH Stage
4.02

CPH Stage
Kameliadamen
6

Det Kongelige Teater
close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.