pixel

Nyt badespot byder sig til i Sydhavn

Til juli får Københavns havnebadere formentlig et nyt sted at smide kroppen i vandet fra. Ved Tangholm i Sydhavnen er en badezone på vej.

Ny badezone i København

På de dage hvor solen har fat, er der trængsel ved Københavns kajkanter.

Samtidig har de nyanlagte øer 'Engholmene' fået kritik for at indsnævre havneløbet og på den måde lade private boliger spise af byens fællesareal: vandet.

Men nu kan de to problematikker mødes i en form for løsning.

Allerede fra her i juli vil et gult tov i vandet ud fra den nordligste af øerne, Tangholm, formentlig markere, at badning her er en fin idé og invitere alle københavnere til at komme og nyde vandet — netop fra Engholmene.

Det kan altså godt være, at de kunstige øer har inddraget noget af vandet for at skabe jord til flere boliger — men nu vil Københavns Kommune lade selvsamme øer lægge land til en ny bademulighed i havnen. 

Foreløbigt er det dog planen, at det kun bliver muligt at springe i den såkaldte 'badezone' ved Engholmene frem til og med juli næste år.

Slutter sig til byens syv badezoner

Det er det gule tov, der gør spottet ved Tangholm til en badezone — af den slags man også kan finde tre forskellige steder på Refshaleøen eller ved Sandkaj i Nordhavn og ud for Kalvebod Brygge.

På de to sidstnævnte har man siden sidste vinter også kunnet finde "dyppezoner" — vandbassiner med bund, hvor de mindste kan dyppe sig.

'Bassinet' ud for Tangholm bliver af den dybere slags og 12,5 meter bredt og 25 meter langt, så man kan svømme baner af samme længde som i de fleste af Københavns svømmehaller.

Modsat i svømmehaller og ved byens tre 'havnebade' vil der dog ikke være livreddere ved Tangholms kant — men redningsudstyr vil være tilgængeligt.  

Har man en holdning til badezonen, som man gerne vil give til kende over for embedsværket i Københavns Kommune, kan man gøre det frem til 6. juli, hvor den offentlige høring slutter.

Åbningen af badezonen skal herefter endeligt godkendes politisk, før den kan blive en realitet. De lokale på Tangholm er ifølge ejerforeningen delte i deres holdning til udsigten til offentlig badning lige ved boligen, og lokal modstand kan ende med at sætte en stopper for planerne.   

Rettelse

En tidligere version af artiklen indikerede, at en endelig beslutning om badezonen allerede er taget. Teksten er siden justeret.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Der måtte rykkes lidt rundt på karréerne for at skabe areal til en kommende metroforplads. Men nu kan udviklingen af Sydhavns 'missing link' komme i gang.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling