pixel

Dyp i havnens dyppezone

Et nyt element er sejlet ind i Københavns badevenlige havn.

Dyppezone

Hvis et romersk bad med en hang til nordisk design mødte en sød jacuzzi i byen, hvad kunne man så forvente ni måneder senere?  

Det er ikke noget helt nemt spørgsmål at gå til, men "Dyppezonen" er nok ikke skudt fuldstændig ved siden af.

Det nydesignede 'flydebad' er netop dukket op i Inderhavnen ved Kalvebod Bølge, hvor man vil kunne hoppe ned i dets midte i den nærmeste fremtid.

Bag det lille havnebad står Fokstrot, som vi også har set lege med den københavnske vandoverflade i projekterne Copenhagen Islands og Platform C

Da Københavns Kommune her i foråret fordelte overskydende budgetmidler fra 2019, gik en lille portion til design- og byggefællesskabet i Sydhavnen, så de kunne snedkerere de i alt otte træmoduler, der nu er blevet sat sammen til den lille badezone.

Bunden op og ned

Dyppezonen — som er det officielle navn — er tænkt som et mobilt supplement til byens faste badezoner, der jo ligger, hvor de ligger. De 6 x 6 meter kan trækkes rundt i havnen efter ønske og kobles på kajkanten med en landgangsbro.

Bunden er justerbar, så man om sommeren kan lade ungerne plaske rundt på 60 cm dybde med minimal druknerisiko — mens voksne vinterbadere i de mindre varme måneder kan hoppe 1,4 meter ned i det kolde dyb.

Dyppezonen får allerede senere på efteråret en storebror, da Fokstrot er i fuld gang med at bygge nummer to. 

Næste version blive rektangulær og vil måle 8 x 10 meter med et 6 x 4 meter bassin i midten.

Begge bassiner vil som udgangspunkt lægge til ved eksisterende badezoner — det første altså ved Kalvebod Bølge. Men de vil begge formentlig skifte placering med mellemrum og kan også flyttes for helt korte perioder, f.eks. i forbindelse med arrangementer i havnen.

Hele konceptet er tænkt modulært, og Fokstrot er også i gang med ekstraudstyr i form af saunamoduler, der kan kobles på bassin-modulerne. 

Dyppezonerne er til fri afbenyttelse for alle, og hvem ved, hvad der kan komme ud af fremtidige, romantiske møder i det lille byrum som skabes af bænkene, der omkranser bassinet.      

   

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling