pixel

TOP+FLOP Copenhipster

”Den dér strækning foran Scala gør, at jeg mister lysten til at leve”

kbh magasin

Fakta

Copenhipster

Thor Martin Jensen er manden inde i den populære hipsterbashing-blog Copenhipster.dk.

Thor bor på grund af sit arbejde både i København, Stockholm og på Island, men hans københavnske base er på Vesterbro - et stenkast fra Kødbyen.

Fakta

TOP+FLOP

Vælg 6 steder eller fænomener i København
3 der topper
3 der flopper

Internetfænomenet Copenhipster blev populær på rekordtid på at hænge kreative københavnersnuder ud i blogosfæren.

Egentlig var skriverierne blot ment som en intern joke mellem venner, men pludselig tog det fart og hjemmesidens besøgstal eksploderede fra den ene dag til den anden.

For hvem var denne hemmelighedsfulde hipster, der med et tykt lag af ironi, humor og spot-on observationer fik pillet Kødbyens konger ned fra piedestalen?

Det var Thor Martin Jensen, fik en truffet DJ Djuna Barnes slået fast i en klumme i Information. Men selv om bloggens bagmand nu er afsløret, er det ikke gået ud over hans popularitet.

Tværtimod er han – ironisk nok – selv strøget til tops i krea-pyramiden, og er netop blevet udnævnt som Årets Københavner af Politikens læsere.

Lige for næsen af Rene Redzepi fra verdens bedste restaurant. ”Men mon ikke René er ligeglad med det nu”.

KBH har bedt internetfænomenet fortælle, hvad han synes er de tre bedste og de tre værste ting ved København.

TOP: Distortion Festivaldistortion_peter_erichsen.jpg

Sommer og vinter i København er som nat og dag. Folk bruger byen mere mekanisk, når det er koldt, men når foråret kommer, er det som at flytte til en ny by – man glemmer helt, hvordan København er.

Et absolut højdepunkt ved den københavnske sommer er gadefestivalen Distortion. Det er beundringsværdigt, både fra kommunens og fra københavnernes side, hvordan man kan samle så mange mennesker og holde så store fester uden en regn af sagsanlæg og folk der bliver trampet ihjel.

Det ville ikke kunne ske på samme måde i andre byer i verden – måske Berlin, men så alligevel ikke, efter al den ballade med Love Parade.

Jeg kan godt være lidt nervøs for Distortions fremtid, men jeg håber på, at det får lov at fortsætte, som det er.

TOP: Loppen, Christianiakrisaboutducheminnet_flickr.jpg

Loppen er et sjovt sted – sat ud af tiden. Det er virkelig et specielt spillested, med en hel umulig setting.

Jeg tror ikke, folk påskønner det så meget, som de burde, men det er jo her de små bands spiller før de bliver store – jeg har både set Kings of Leon og Franz Ferdinand spille på Loppens knirkende scene.

Engang mødte jeg et band i New York, som fortalte, at de havde spillet en koncert i København, hvor gulvet gyngede faretruende – men det var fedt! Og det var selvfølgelig Loppen de mente.

TOP: Svanemøllestranden – om natten

thing_og_wainoe.jpg

Den nye, tætpakkede strand ved Svanemøllen er et sindssygt ubehageligt sted.

Men en sen aften sidste sommer løb jeg en tur derud og tog mig en dukkert, da badegæsterne var gået hjem og stranden var fuldstændig mennesketom.

Den dér rå industri med Københavns skyline, der stod og lyste i skumringen, og store krydstogtsskibe sejlede ind og ud af havnen, med sådan lidt stjerner for oven. Det var virkelig en syret oplevelse – på den gode måde.

FLOP: Scala-områdetwww.mysona.dk_.jpg

Fredag og lørdag aften på den dér strækning foran Scala, gør at jeg mister lysten til at leve.

Det er nogle underlige eksistenser på alle mulige substanser og alt for meget fastfood, som strejfer rundt lige netop der.

Og så Scala-bygningen – den er ligesom et stort uhyggeligt spøgelseshus! Jeg kigger altid den anden vej, når jeg cykler forbi.

FLOP: Kalvebod Bryggea_boetter_flickr.jpg

Man ved det er væk om ti år, alle de der store beton-, glas- og stål-hovedkvarterer.

Det kunne være sådan et fedt område, men nu er det bare beton – af og til med påklistrede mursten.

Det er ligesom sådan noget spøgelsesbyggeri fra en tid der aldrig kom – og det samme gælder de dér nybyggerier på Islands Brygge: Det har ingen sjæl.

Desuden er alle de mennesker, som bor derude, af samme type: Midt 30’erne, kedelige konsulentjob, andet barn på vej og tre år fra skilsmisse – de har garanteret allesammen affærer med deres naboer, som ligner dem selv.

FLOP: Nørreport, Reginaltog-perronen

sigfrid_lundberg_flickr.jpg

Der er sådan en dårlig vibe på regionaltog-perronen på Nørreport.

Den er uhyggelig og smal, og det føles som om, man hele tiden er ved at falde ud over kanterne. Det er virkelig et ubehageligt sted, og der stinker altid.

Jeg så engang en person som faldt og slog sig til blods på perronen – det spøger stadig i min hukommelse.

BONUSFLOP: Nationalbankenthue_wiki.jpg

Jeg fucking hader nationalbanken. Det er et stort, tungt pengeskab, som bare står og ser arrogant ud.

Det er et forfærdeligt byggeri – der cykler jeg også altid meget hurtigt forbi, ligesom Scala.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv