pixel

Trekantet stjernestøv over Tårnby

Lige ved lufthavnen er et Norman Foster-tegnet domicil begyndt forvandlingen fra søvnigt havneleje til driftigt kontorkvarter.

ferring foster partners birds view

Før Den Blå Planet kom til, klingede Tårnby måske ikke ligefrem af prangende arkitektur. Men lige over for det havhvirvelformede nationalakvarium på Kastrup Havn er entreprenørmaskinerne nu i gang med endnu et spektakulært byggeri.

Det er medicinalkoncernen Ferrings nye forskningscenter, udtænkt på den britiske arkitekt-superstjerne Norman Fosters tegnestue Foster + Partners til i 2019 at stå færdigt og sætte lufthavnskommunen på københavnerkortet for mere end lufthavnen.

På den trekantede mole, omgivet af vand på alle sider, kommer de seks indfattede glasetager til at lyse op på Kastrups lavt bebyggede kyst. Så om to år vil domicilet på kanten af Øresund uundgåeligt være den nye visuelle velkomst til København, hvad enten du lægger an til landing i lufthavnen eller kommer kørende fra Øresundsbroen.

Kort
Soundport

Uafvigelig udsigt

Trekanten er navngivet Soundport og kommer til at hvile sine 24.000 kvadratmeters udsigtskontorer og udsigtslaboratorier på en stensokkel, så bølgerne ikke slår mod glasset, når vandstanden er høj.

Hjertet af bygningen bliver det store centrale atrium på havsiden – med café under det selvbærende tag og panorama over sundet til Malmø, hvor Ferring Pharmaceuticals i sin tid blev grundlagt.

Og det gode udsyn bliver altså i det hele taget svært at undgå i glasbygningen, hvor atriummet omgives af mødelokaler og andre mere aktive funktioner, mens kontorpladser og labrats sendes ud i hjørnerne.

Ferring har i dag sit danske domicil i Ørestad og skifter hest fra Vestamager til Østamager for at få plads til at udvide staben fra 500 til 750 medarbejdere.

Fakta

Soundport

Kastrup Havn

Nyt domicil for Ferring Pharmaceuticals med plads til 750 medarbejdere.

Skal indeholde forskningscenter og administration.

I alt 24.000 m2 fordelt på 6 etager, heraf 16.000 m2 kontorer og  3.600 m2 laboratorier.

Tegnet af britiske Foster + Partners med Mikkelsen Arkitekter som lokal samarbejdspartner.

Forventet indflytning i 2019.

Soundport starter Scanport

Med sit kølergrillsdesign og store flade tag giver Soundport visse mindelser om fronten på Henning Larsens Operaen i Inderhavnen.

Netop Henning Larsen Architects tegnede det sorte, smalle 20-etagers højhus i Ørestad City, hvor Ferring har holdt til siden 2002, men som nu er blevet for trangt. Og som for at gøre ringen komplet ligger lige overfor Copenhagen Towers med det nye højhus Nordtårnet, der er signeret af: Foster + Partners.

Det var Norman Foster, der aldrig fik lov at se sit 100 meter høje Tivoli Hotel realiseret på Rådhuspladsen. På sit CV har han til gengæld ombygningen af Rigsdagen i Berlin, det nye Wembley Stadion og 30 St. Mary Axe – måske den mest beundrede af Londons nyere skyskrabere. Og så selvfølgelig Elefanthuset i Københavns Zoo.

Lige som den eksisterende Ferringbygning var Ørestads første højhus, bliver den nye Ferringbygning det første, største og formentlig mest iøjnefaldende nye byggeprojekt i Scanport.

Scanport er det internationale business-navn for Kastrup Havn, der i løbet af de kommende år skal udvikles til Tårnbys nye attraktive erhvervsområde med i alt over 90.000 kvadratmeter kontordomiciler og hotel omkring fredede Bryggergården.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling