pixel

Udkantskøbenhavn kalder

Ålekistevej er ikke stedet du går hen for at få én på opleveren. Før nu.

kbh magasin

Fakta

Lokal Global Plan

19. maj til 6. Juni
Ålekistevej, Vanløse

Vanløses karakterløse gennemfartsvej er uden tvivl blandt de mest kedelige steder i København. Biltrafikken tonser af sted på den bredde kørebane, og falmede spillehaller, solcentre og smørrebrødsbutikker optager stueplanerne i de karakterløse betonbyggerier.

Hverken bygningsforskønnelse eller trafiksanering har været forbi den forblæste, udkantskøbenhavnske hovedvej, der ikke har forandret sig med samme hastighed som resten af København – Ålekistevej er bare helt almindelig.

Hyldest til det ordinære Og lige netop det ordinære – de dødssyge dagligdagsomgivelser, som mange af os bor i men aldrig skænker en tanke – er hvad arrangørerne af gadeudstillingen Lokal Global Plan vil have os til at åbne øjnene op for.

Og det skal ske med 12 meget forskelligartede og helt ualmindelige kunstindslag, som indtager Ålekistevej fra 20. maj – 6. juni.

Både danske og internationale kunstnere deltager i udstillingen, og alle værkerne er lavet specielt til Ålekistevej. For eksempel har kunstneren Pulsk Ravn bygget minimodeller af nogle af gadens store karréer, for at vise bygningernes skulpturelle kvaliteter.

Og på en altan står en violinist i sit stiveste puds og spiller storladne musikstykker fra westernfilmen 'Den gode, Den onde og Den grusomme' – om kap med den buldrende støj fra Ålekistevejs evige trafik.

image_aalekistevej_maj2011_pulsk_ravn.jpg

Flere af kunstværkerne er deltagerbaserede, og på den måde bliver Ålekistevejs beboere selv en del af udstillingen. Berit Nørgaard har opfordret beboere med vinduer ud mod gaden til at lave udstillinger i deres gadevinduer, for at fremhæve grænsen mellem det private og det offentlige rum.

Falske regenter og balalajka Et af de mere eksperimenterende bidrag til udstillingen er amerikanerne Ben Kinsley og Jon Rubins bidrag Danish Royal Protesters, som har selveste kongehuset – i form af Dronning Margrethe og Prins Henrik look-a-likes – i hovedrollen. Idéen er at borgere med noget på hjerte kan skrive deres budskaber til regentparret, som efterfølgende vil demonstrere protesten op og ned ad Ålekistevej.

Alle dele af udstillingen er gratis, og når den åbner den 20. maj, bliver det ikke med pindemadder og boblevin, men med håndmadder, fadøl – og et lokalt balalajka orkester.

royaldanishprotesters.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling