pixel

Udsigt til badning ved Valbyparken fra 2021

Hvis vandkvaliteten tillader det, vil den længe ventede badestrand ved Valbyparken være klar til brug i løbet af næste år. Etableringen af selve stranden er gået ind i sin anden fase.

valbyparken strand

Muligheden for at gå i vandet ved Valbyparken er nu så tæt på, at vi næsten kan smage saltvandet.

Den længe ventede og stærkt forsinkede badestrand i parkens sydlige ende begyndte endelig at tage form sidste sommer, og nu går arbejdet med strandens anden fase i gang. Om alt går vel, kan københavnerne gå i vandet ved Valbyparken engang til næste år.

Det er først og fremmest problemer med vandkvaliteten, der har forsinket badestranden, som ellers blev vedtaget tilbage i 2012 med en lovet åbning i 2015. Trods et væld af initiativer for at forbedre vandkvaliteten i blandt andet Harrestrup Å og Gåsebækrenden, der har udløb nær stranden, er der stadig jævnlige problemer med spildevandsbakterier i vandet ud for Valbyparken. 

Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at vandkvaliteten ved Kalveboderne, som farvandet rettelig hedder, først er god nok til, at man kan bade uden at udsætte sig for sundhedsfare, i 2021.

Når den tid kommer, vil den fysiske strand og faciliteterne til de badende imidlertid være klar til brug. 

Intet arbejde mellem august og maj

Sidste år fjernede kommunen den stenbelagte skråning ud mod Kalveboderne og anlagde den 120 meter brede sandstrand, og i begyndelsen af maj i år begyndte arbejdet med at etablere en betonmur mellem parken og stranden samt en opholdstrappe i granit. Mens dette arbejde står på, vil stranden være spærret af.

Kalveboderne er et såkaldt Natura 2000-område, og det betyder, at man for at beskytte det lokale fugleliv ikke må arbejde med etableringen af stranden mellem august og maj. 

Derfor bliver det først til næste forår, at projektets tredje og sidste fase kan gå i gang. Hvad den helt præcis kommer til at indebære vil blandt andet afhænge af, hvor mange penge, der er tilbage i projektpuljen, men det kunne for eksempel være etablering af cykelstativer.

Badestranden bliver betalt med en donation på 27 millioner kroner fra R98 Fonden. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling