pixel

Vandet er åbent

Nu må Københavns strandløver, vandhunde og solsild springe i byens blå bølger.

kbh magasin

Fakta

Københavns vandhuller:

HAVNEBADE
-Havnebadet Islands Brygge
-Havnebadet Fisketorvet
-Koralen (fra oktober 2011)

STRANDE
-Amager Strandpark
-Svanemøllen Strand
-Hellerup Strand

SØBADE
-Helgoland (fra 23. juni)
-Kastrup Søbad
-Charlottenlund Søbad

FRILUFTSBADE
-Bellahøj Friluftsbad
-Bavnehøj Friluftsbad

Vi københavnere er nogle heldige asener. Mens andre storbyer bliver forvandlet til ulideligt varme gryder om sommeren, bliver vores by fra 1. juni forvandlet til et vandland. Der åbner byens udendørs bade nemlig.

Og der er masser af vandhuller at vælge imellem både i form af havnebade, søbade, friluftsbade og bystrande.

milgrammer_flickr.jpg

Hektiske havnebade Den mest centrale dukkert snupper du i Islands Brygges og Fisketorvets havnebade. Her skal du dog kigge dig grundigt for, inden du krøller kroppen til en plaskende bombe, for der er stor risiko for at ramme en sagesløs svømmer i den tætpakkede menneskestime.

Har du brug for mere plads og ægte strandstemning, kan du vælge nyklassikeren Amager Strandpark, eller cykle den modsatte vej og tage en mondæn Strandvejstur til Charlottenlund Fort eller Hellerup Havn.

charlottenlund_soebad.jpg

Storsuccesen Svanemøllestranden, som åbnede sidste sommer, byder også på sand mellem tæerne og en lang, prisbelønnet bademole. Det viste sig dog for ganske nyligt, at den blot ét år gamle bademoles fundament var ved at falde fra hinanden, så åbningen af molen er udskudt et par dage endnu.

Fra Sankt Hans er de københavnske strande også livredderbemandet.

thing_og_wainoe_0.jpg

Intet nyt under solen Da badesæsonen blev sat i gang sidste år var det med hele tre nye steder at dyppe tæerne. I år er der intet nyt under solen, men når sommeren går på hæld popper et nyt havnebad op: Sluseholmens længe ventede Koralbad.

Koralen åbner efter planen omkring oktober i år, så er du vinterbader med hang til kolde gys, kan du godt begynde at glæde dig.

konkylie_fra_strand.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Hvis vandkvaliteten tillader det, vil den længe ventede badestrand ved Valbyparken være klar til brug i løbet af næste år. Etableringen af selve stranden er gået ind i sin anden fase.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling