pixel

Vejnavnekaos på Refshalen

kbh magasin

Byens yngste vej hedder ikke længere Fregatvej. Efter blot få måneders tilværelse med det navn, er den nemlig allerede omdøbt igen. Til Luftmarinegade.

De endnu uanlagte naboveje, der skulle have heddet Skonnertvej og Barkvej, har også fået nye, tilsvarende mundrette navne gjort parat: Flyhangargade og Søflygade.

Navnerodet omkring de nye rækkehuse på Margretheholm på Refshaleøen skyldes almindelig forvirring om, hvilket lokaludvalg, området hører til. Først efter de oprindelige navne blev officielle, fandt man ud af, at det var dét på Christianshavn - som bedre kunne lide sine egne forslag.

De endelige, ændrede vejnavne afspejler dels, at området fra 1911 til 1951 var hjemsted for Luftmarinestation København og dens vandfly. Og dels, at veje på Christianshavn traditionelt ender på -gade og ikke -vej.

Læs mere i Cityavisen

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling