pixel

99 meter højt i Njalsgade

Faste Batteri får lov at gå i højden.

kbh magasin

Kort
Faste Batteri

To boligtårne på hele 99 meter og 86 meter er på vej til Københavns støt voksende bestand af højhuse. De reviderede planer for Faste Batteri på Amager bag Islands Brygge er blevet endelig godkendt af byens politikere.

Den største øde byggetomt i det centrale København strækker sig hele vejen langs med Njalsgade overfor Københavns Universitet (KUA). Nu er vejen banet for i alt 125.000 nye kvadratmeter: Otte lave karréer og en gennemgående bypark, flankeret i hver sin ende af de to slanke højhuse.

Dermed ser en af de længere byplanlægnings-sagaer i Hovedstadens nyere historie ud til at være afsluttet. I 00'erne var Batteri-grunden udset til ni pyramideformede bygningsbjerge udtænkt af superstjernen Bjarke Ingels og BIG, men projektet led finanskrise-døden og måtte downsizes til det, der nu har fået tommelfingeren op.

Det højeste af de gentænkte Faste Batteri-tårne er det tredje godkendte 100-meters hus i København inden for få år – snart begynder Uptown Nørrebro (tegnet af de samme arkitekter Arkitema) at rejse sig ved Nørrebro Station, og på Carlsberg har opførelsen af Bohrs Tårn allerede nået den magiske højde.

Se meget mere om Faste Batteri her på Magasinet KBH – bemærk at højhusene i den endelige plan er blevet sammenlagt 29 meter højere.

faste_batteri_begge_taarne.jpg

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling