pixel

To boligblokke til SU-pris på vej

To nye bygninger på Amager og i Valby skal hjælpe Københavns Kommune på vej mod mål om 7.500 nye, almene ungdomsboliger inden 2031.

Almene ungdomsboliger til Valbys Grønttorvet

Et nyt byggeri på det østlige Amager og en fløj på Valbys Grønttorvet skal hjælpe Københavns Kommune mod dens mål om at skaffe mange flere ungdomsboliger til byen frem mod 2031.

I alt vil kommunen have bygget 12.000 nye ungdomsboliger — hvoraf man stiler mod, at 7.500 skal være almene boliger med loft over huslejen. De resterende vil være private ungdomsboliger, der med jævne mellemrum får kritik for at have huslejer, som en månedlig SU langt fra kan dække.

Projekterne på Amager og i Valby vil bringe sammenlagt 89 nye almene ungdomsboliger til markedet.

Huslejen kommer til at ligge på omkring 4.500 kroner om måneden.

Tæt på vand og kløvermark

32 af de nye boliger vil bliver bygget på Strandlodsvej på det østlige Amager — tæt på Amager Strandpark, Lergravsparken og dens metro, og lige knap tre kilometer fra KU's Søndre Campus.

Her kommer de studerende til at bo i en 6 og 8 etager høj bygning, der udover ungdomsboligerne også skal rumme otte lidt større familieboliger.

For de cirka 4.200 kroner om måneden får de studerende en lille lejlighed med entré, bad, køkken og en stue, der kan agere både soveværelse og spisestue.

Vaskeri skal lejerne deles om, og nederst i bygningen vil et fællesrum skabe mulighed for at huset kan mødes til arrangementer.

Udenfor fælleslokalet vil man kunne slå sig ned i små fællesarealer ud mod Strandlodsvej eller i gårdrummet bag bygningen.

Det er Årstiderne Arkitekter, der står bag bygningen. Som størstedelen af Strandlodsvejs nye bygninger bliver der tale om en stor bygning beklædt med brunlige teglsten og med påsatte altaner.

Det noget monotone formsprog brydes til dels af bygningernes to forskellige højder — og enkelte steder af relief i murværket.

 

Ungdomsboliger med gårdhave på 1. sal

I Valby ønsker det almene boligselskab FSB at opføre 57 nye ungdomsboliger — klos op ad Grønttorvet og tre kilometer fra både Aalborg Universitet i Sydhavnen og Københavns Professionshøjskole i Carlsberg Byen.

Her bliver huslejen en anlese højere. I snit skal de studerende betale omkring 4.455 kroner om måneden for lejlighederne, hvor de får eget bad, et køkken-alrum og et lidt mindre sove- og opholdsareal.

De nye lejligheder har en gennemsnitlig størelse på 44 m2 og bliver del af en ny karrébebyggelse, der varierer i højden og via en trappe har en lille åbning ud til gaden. Det højeste sted bliver den syv etager høj.

De almene ungdomsboliger får 1. til 5. sal i bygningens nordlige fløj, mens resten af bygningen går til private ungdomsboliger og erhverv, fitnesscenter og parkeringskælder.

I midten af det hele placeres en åben gårdhave i første sals højde, så den kan fange lidt mere sollys inde bagved bygningens fløje. De nye beboere i de almene ungdomsboliger får direkte adgang til det grønne uderum fra fælleslokalet på 1. sal.  

Højere opppe bliver der plads til udeophold på altangangene mod gården, der på otte steder er udvidet med større fællesaltaner.

Den tidligere handelsplads for frugt og grønt 'Grønttorvet' er i fuld gang med at blive forvandlet til et nyt boligkvarter, og den Holscher Nordberg-tegnede bygning glider nemt ind i den eksisterende nybyg-stil bestående af betonbyggeri beklædt med røde teglsten og altangange.

Projektet afventer endelig politisk godkendelse, men det kan man forvente vil ske snart. Sker dét, er der forventet byggestart sidst på året.

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling