pixel

Nyt hostel lægger sig midt i tung biltrafik

A&O vil lokke turister til Sydhavnen med nyt hostel ved et af Københavns mest trafikerede kryds.

nyt-ao-hostel-i-sydhavn

Hvordan ville du gerne møde København, hvis du var turist i byen?

Ville du vågne tæt på Nyhavns farverige facader, Christianshavns kanaler eller Refshaleøens madmarked? Eller måske på et krydstogtskib tæt på Kastellet og Den Lille Havfrue?

Det er nok de færreste turistbøger om København, der fremhæver området, hvor Skandiagade og Sydhavns Plads møder hinanden — en noget rå placering tæt på et af byens mest trafikerede kryds, et self storage center, et P-hus og en benzintank. 

Men ikke destomindre er det her, A&O’s nyeste hostel i byen ligger.

Side om side med Moxy

Trods dyk i turismen har den tyske lavbudgetkæde nemlig åbnet sit andet hostel i København — det første slog dørene op i 2017 lige ved Bispebjerg station på Nørrebro.

Det er en bygning, der tidligere husede studerende på UCC’s pædagoguddannelse, som nu er blevet ombygget til et hostel. På de seks etager er der blevet plads til 219 værelser med i alt 802 gæster, når der er fuld belægning. 

Adressen hedder Sydhavns Plads 4, og dermed ligger det nye A&O Hostel klods op ad Marriott-kædens Moxy hotel, som åbnede i foråret 2019 efter godt tre års forsinkelse.

Bedre forbindelser

Lokationen kan virke lidt hengemt, hvis man er turist og ikke garvet cyklist, men Sydhavn station ligger kun et par minutters gang væk, og herfra er der to stop til Hovedbanegården med S-toget.

Ser man lidt frem i tiden — mere præcist til 2024, hvor den nye Sydhavnsmetro åbner — kommer de to hoteller på pladsen også til at ligge kun godt 500 meter fra den nye metrostation på Mozarts Plads.

Nordøstpå vil Jernbanebyen snart begynde at vokse frem og vil med tiden skabe en mere naturlig forbindelse mellem Vesterbro og Sydhavnen.

Den tunge biltrafik på begge sider af hotellerne er der dog ingen udsigt til vil forsvinde. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling